Tek Tip Askerlik Nedir? Askerlik 9 Aya Düştü mü?

Askerlik süresi hakkındaki haberler vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Askerlik düşecek mi, Tek tip askerlik nedir? Askerlik süresi ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan geldi.

16.01.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-16:28) Tek Tip Askerlik Nedir? Askerlik 9 Aya Düştü mü?

Askerlik düşecek mi sorusu merakla takip edilen konulardan birisi oldu. Tek tip askerlik nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız' ifadelerini kullanmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 22 Aralık 2018'de yaptığı açıklamada yeni askerlik sistemi hakkında önemli bilgilerndirmelerde bulunmuştu. Hulusi Akar açıklamasında, 'İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz.' ifadelerinde bulundu. 

ASKERLİK SÜRESİ DÜŞECEK Mİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 22 Aralık 2018 tarihinde bedelli askerliğe 635 bin 582 yükümlünün başvurduğunu ifade ederek, 'Bize gelen rakamlara göre 9 milyar 533 milyon TL toplam gelir elde edildi.' demişti.

'Tek tip' diye bilinen yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmaların da detaylı şekilde, ilgili bakanlıklarla, koordineli şekilde sürdüğünüde aktarak  Akar, 'İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz.' şeklinde konuştu.

TEK TİP ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Bkan Akar önderliğinde yeni askerlik sistemine yönelik beklenen toplantı yapıldı. Gerçekleşen toplantıda askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sisteminin detaylarıda ele alındı.

Çalışmaların devam ettiği askerlik sisteminde uygulanmasıbeklenen değişiklikte, kısa ve uzun dönem askerliğin 9 ay olması öngörülüyor. Bedelli askerliğinde kalıcı duruma getirilmesi düşünülen sistemde yükümlüler üç aylık zorunlu temel eğitimlerinden sonra belli bir bedel karşılığında geri kalan süre için askerliğini yapmış olacak.

Hazırlanan göre halen 12 ay uzun dönem ve 6 ay kısa dönem olarak yapılacak zorunlu askerlik her yükümlü için aynı sürede, yani 9 ayda bitecek.

Çalışmada, öğretmen, hakim, doktor, akademisyen ve sporcular hakkında da düzenlemeler getirilecek.

Yükümlüler, kendilerine uygun zamanlarda askerlik görevini yerine getirebilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal