Tehlike Kapıda! Kırbaç Kasırgası Türkiye'ye Geliyor

Yunanistan tarafında oluşan "Kırbaç Kasırgası" Türkiye'ye doğru geliyor. Ege kıyılarını vurması beklenen kasırga için peş peşe uyarılar yapıldı.

28.09.2018-11:10 - (Son Güncelleme: 28.09.2018-10:59) Tehlike Kapıda! Kırbaç Kasırgası Türkiye'ye Geliyor

Türkiye'yi "Kırbaç Kasırgası" telaşı sardı. Yunanistan'da etkisini hissettiren, "Zorbas" ismi verilen kasırganın pazar günü Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir'i etkisi altına alması düşünülüyor.

Meteoroloji'den de Orta Akdeniz için tropik fırtına ikazı geldi. Bu ikaz sonrasında etkilenecek şehirlerin belediyeleri harekete geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı da tekne kaptanlarını ikaz etti.

Türkiye'ye yavaş yavaş kasırga etkisi yapacak tropikal bir fırtına yaklaşıyor. Yunanistan'ın batısındaki İyon Denizi üstünde meydana gelen "Tropical Medicane" olarak isimlendirilen kasırga yönünü çevirmezse, 30 Eylül Pazar günü Ege kıyılarına varacak. Tropikal fırtınanın en kötü etkisini, Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir kıyıları hattında oluşturması düşünülüyor.

MARMARA'DA DENİZ ULAŞIMI AKSIYOR

Marmara Denizi'nde etkili olan fırtına sebebi ile İstanbul, Bursa ve Çanakkkale'de deniz ulaşımında sıkıntılar oluyor.

75 KG YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kasırga etkisi yapacak tropikal fırtınayla alakalı ikaz etti. Değişik tahmin senaryolarında fırtınanın kuvveti ve yeri hususundaki belirsizliklerin devam ettiğine dikkat çeken Meteoroloji açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"Gerçekleştirilen son değerlendirme ve analizlere göre bugün(dün) öğlenin ardından Orta Akdeniz'de meydana gelmesi düşünülen Alçak basınç merkezinin derinleşerek kuvvetini yükseltmesi ve tropik fırtınaya dönmesi düşünülüyor. Orta Akdeniz'de meydana gelmesi düşünülen fırtınanın hafta sonu doğuya doğru gitmesi bekleniyor. Fırtınanın, Ege bölgesini etkilemesi halinde, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgâr hızının 100-120 km/saate varması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üstünde kuvvetli yağış biçiminde olması düşünülmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal