Teğmeni Şehit Eden Kaçaklar 30 Yıl Sonra Suriye'de Yakalandı

1990 yılında Hatay'ın sınır bölgesinde güvenlik güçleri ile kaçakçılar arasında çıkan çatışmada, Piyade Teğmen Zafer Toka'yı şehit eden 3 zanlı 30 yıl sonra Suriye'de yakalandı.

04.07.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-11:43) Teğmeni Şehit Eden Kaçaklar 30 Yıl Sonra Suriye'de Yakalandı

16 Hazinra 1990 yılında meydana gelen olayda, 8. Hudut Bölük Komutanlığında görevli iken sorumluluk bölgesinde bulunan ve şu anki adı 2. Hudut Bölük Komutanlığı Şehit Piyade Teğmen Zafer Toka Karakolu olan Karataş Karakolunun 400 metre güneyinde kaçakçılar ile çatışmaya giren Amasyalı Piyade Teğmen Zafer Toka'nın şehit edilmesiyle ilgili olarak o dönemin görgü tanıklarının ifadeleri incelendi.

Yapılan incelemelerin ardından tanıkların ifadelerine göre 'Salih' isimli bir kişi üzerinde duruldu ve şüphelinin Suriye'nin Afrin-Racu bölgesindeki Mamul Uşağı köyünde yaşayan 59 yaşındaki Salih Osman olduğu belirlendi.



Görgü tanıklarının ifadeleri ile ulaşılan bilgiler kapsamında, Afrin Koordinatör Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi ve Salih Osman yakalandı. Müdürlükte sorguya çekilen Osman, 90 yılında Piyade Teğmen Toka'nın şehit edilmesi olayını gerçekleştirdiğini itiraf etti. Osman ifadesinde yanında bulunanların  "Hacı Meyri" (Hasan) ve "Mehmet" isimli kişiler olduğunu söyledi. Bu gelişmenin üzerine, "Hacı Meyri"nin (Hasan) Hasan Abdullah olduğu, "Mehmet"in ise Muhammed Muhammed olduğu saptandı. Diğer şüphelilerde yakalanarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

NE OLDU?

16 Haziran 1990 yılunda bir grup kaçakçı Suriye'den Türkiye'ye geçmek istedi. Bu sırada güvenlik güçleri şahıslara dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan kaçakçılar güvenlik güçlerine ateş açtı. Bunun üzerine Piyade Teğmen Zafer Toka ağır yaralanırken, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal