Tecavüzle Suçlanan Tuma Çelik'in Dokunulmazlığı Kaldırıldı

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'tehdit' suçlamasıyla fezleke hazırlanan Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar aldı.

02.10.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-13:22) Tecavüzle Suçlanan Tuma Çelik'in Dokunulmazlığı Kaldırıldı

Anayasa ve Adalet Komisyonu mensuplarından kurulu Karma Komisyon, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında bir araya geldi.

Basına kapalı düzenlenen toplantı ardından açıklamada bulunan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı olarak Karma Komisyon başkanlığını da üstlenen Bozdağ, 'Karma Komisyon, Mardin Milletvekili Çelik hakkındaki dokunulmazlık dosyasını görüşerek karara bağladı. Komisyon, Hazırlık Komisyonu raporu çerçevesinde Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ve dosyanın Genel Kurula gönderilmesine karar vermiştir. Bundan sonra takdir Genel Kurulundur. Komisyon, çalışmasını bu çerçevede sonuçlandırmıştır.' diye konuştu.

Bekir Bozdağ, komisyon mensubu bir milletvekilinin çekimser oy kullandığını, Tuma Çelik'in komisyona katılım sağladığını, sözlü savunmasını gerçekleştirdiğini, 17 sayfalık savunmasının okunduğunu söyledi.

Tuma Çelik ile ilgili iddiaların yargı aşamasında sürdüğünü hatırlatan Bekir Bozdağ, komisyonun, dosyanın temeli ile ilgili bir karar verme halinde olmadığını dile getirdi.

Bekir Bozdağ, yeni dokunulmazlık evrakının gündemde olup olmadığı ile ilgili bir soruyla Karma Komisyon'da yüzlerce dokunulmazlık evrakının olduğunu, bu dosyaların yer yer değerlendirildiğini, şimdi komisyonun gündeminde yeni bir dosya olmadığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal