Tecavüz Kurbanı Fatma Altınmakas Kocası Tarafından Öldürüldü

Muş’un Malazgirt ilçesinde, Fatma Altınmakas adlı 6 çocuk annesi genç kadın, kocasının kardeşi tarafından tecavüze uğradıktan sonra, kocası tarafından cinayete kurban gitti. Cinayetin dikkat çeken tarafı ise eşiyle beraber karakola gidip şikayette bulunan kadının sonrasında eşi tarafından öldürülmesi oldu.

23.07.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-14:19) Tecavüz Kurbanı Fatma Altınmakas Kocası Tarafından Öldürüldü

6 çocuk annesi Fatma Altınmakas’ın kardeşi Mir Bedirhan Ayaz, ablasının ölümünden tek bir kişinin sorumlu olmadığını dile getirdi.

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde ikamet eden Fatma Altınmakas, evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından 14 Temmuz günü acımasızca öldürüldü.

6 çocuk annesi olan Altınmakas’ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Patnos ilçesine bağlı Özdemir (Hozdemir) köyünde götürüldü.

Cinayet zanlısı Kazım Altınmakas ise, 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine  götürüldü..

TECAVÜZE UĞRADI
Fatma Altınmakas’ın öldürülmesinin ardından, 6 çocuk annesi kadının eşinin kardeşi S.A. tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

Kendisini öldüren kocasıyla birlikte, eşinin kardeşini 12 Temmuz’da günü Malazgirt Jandarma Karakolu’na giderek, şikayetçi olan kadın, iki gün sonra eşi tarafından cinayete kurban gitti.

Mezopotamya Ajansı'ndan Dindar Karataş'ın haberine göre tecavüze ve cinayete kurban giden Altınmakas'ın kardeşi Mir Bedirhan Ayaz, S.A.’nın tecavüzüne uğradığını söylediği ablasının eşi ile birlikte karakola gidip şikayetçi olduklarını doğruladı.

Şikâyetin ardından tecavüzcü S.A.’nın gözaltına alınıp, iki gün sonra serbest bırakıldığını dile getiren Ayaz, ''Cinayet yaşanmadan önce gerçeğe yakın bir iddianın haberini aldık. Bu da kardeşim Fatma Altınmakas’ın eşinin kardeşi olan S.A.’nın tecavüzüne uğramasıdır.

Kardeşime eşi olan Kazım Altınmakas’la birlikte karakola gitmeleri ve suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini söyledim. S.A.’nın 2 gün sonra serbest bırakılmasını anlayabilmiş değilim. S.A’nın serbest kalmasından sonra bu katliam gerçekleşiyor.

Acaba bu katliam emrini veren ya da Kasım Altınmakas’ın sadece fikir ve eylemi içerinde mi oluşmuş yoksa köydeki akrabaların ve S.A.’nın baskısıyla mı bu cinayet işlenmiş, hepsine bakmak gerekiyor'' dedi.

KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ, KARDEŞİNİN EŞİNE TECAVÜZ ETTİ

Kardeşinin karısına tecavüz eden S.A.’nın daha evvel de kendi öz kardeşini öldürdüğünü ifade eden Ayaz, ''Böylesi bir insanın bu olayı yapmaması için bir neden yok'' diye konuştu.
Ayaz, ablasının öldürülmesinin sorumluluğunun sadece bir kişi ile sınırlı olmadığını da işaret etti.

Ayaz, ''Bireysel olarak bizzat bu fiili gerçekleştiren bir kişi olabilir ama bu işin temelinde bir toplumsal baskı vardır" ifadelerini kullandı. Ayaz, şöyle devam etti:

“Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinin politik olduğunun altını çizmekte fayda var. Toplumdaki kadın bakışı nedeniyle bir kadın haksızlığa uğradığında, sesini haykırdığında bu durum onun ölümüne sebep olur. Kadın üzerinde toplumsal ve politik bir baskı söz konusu.'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal