TDK, İngilizce Tabelalar İçin Rapor Hazırladı

Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, TDK'nın İngilizce tabelalar için hazırladığı rapor konuşuldu.

04.08.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-10:32) TDK, İngilizce Tabelalar İçin Rapor Hazırladı

Meclise yeni bir yasa teklifi gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Yüksek İstişare Kurulu toplandı ve TDK'nın İngilizce tabela raporu masaya yatırıldı. TDK, İngilizce kelimelerin tabeladan çıkarılarak Türkçe kelimelerin yerini almasınıistedi.

MECLİSE SUNULMASINA KARAR VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında devam eden toplantıda TDK'nın talebine ilişkin karar verildi. Yeni yasama döneminde yasa teklifinin meclise sunulması kararı alındı.

İLK İSİM HER ZAMAN TÜRKÇE OLMALI

TDK, AVM, restoran ve otellerde kullanılan isimlerde İngilizce kelimlerin fazla kullanıldığını raporladı. İlk ismin Türkçe olması önerisinde bulunan TDK, ikinci isimlerin İngilice olabileceğini ifade etti.

Toplantıya katılan isimler yabancı tabelalar hakkında, 'Ankara'da yol boyunca başımızı nereye çevirsek, yabancı isimli oteller, AVM’ler, şirketler, hastaneler görüyoruz. Yeni bir yasal düzeleme ile bunlara bir düzen getirilmeli' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal