TBMM'de Ziyaretçi Yasağı Uzatıldı

Salgının yayılmasıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde önlemler alındı ve bu kapsamda ziyaretçi yasağı getirildi. Alınan bu kararın tarihi 30 Nisan'a kadar uzatıldı.

31.03.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-11:47) TBMM'de Ziyaretçi Yasağı Uzatıldı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Bu tarihten sonra özellikle toplu olarak durulan yerlerde önlemler alındı. Önlemler kapsamında birçok iş yeri kapatıldı ve insanların toplu olarak bir arada durmasının önüne geçildi. 

Salgınla mücadele kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de kararlar alındı. Bu kararlardan biri meclisin ziyaretçi kabulüne kapatılması oldu. Yaklaşık olarak 2 hafta önce mecliste ziyaretçi kabulü yasaklanırken bu yasakla ilgili yeni bir karar alındı. Son alınan karara göre, TBMM’ye ziyaretçi yasağı 1-30 Nisan tarihlerini kapsayacak şekilde uzatıldı.

ÜLKEDEKİ SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından servis edilen son verilere göre, 168 kişi coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Vaka sayısı da 10 bin 827'ye yükseldi.  Tedavilerinin ardından taburcu edilenlerin sayısı ise 162'ye yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal