TBMM'de Yemek Fiyatlarına Zam Geliyor! Çorba 2 Lira Olacak

TBMM'de yemek fiyatlarına zam yapılmasına karar verildi. Kararın ardından 1 lira olan çorba fiyatının 2 liraya çıkabileceği bildirildi.

05.07.2019-09:16 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-09:10)

Gıda fiyatlarındaki artışın ardından yemek bütçesi açık veren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), lokanta fiyatlarını zamlandırma kararı aldı.

TBMM lokantalarında milletvekilleri, personeller ve ziyaretçilere verilen yemeklerde fiyat artışı dün Başkanlık Divanı toplantısında görüşüldü.

BÜTÇE KALEMİ ZARAR YAZDI

TBMM Genel Sekreterliği, geçmiş senelerde TBMM lokantalarında gelir-giderin denk olduğunu fakat girdi fiyatlarındaki artış sebebiyle son senelerde bu bütçe kaleminin zarar yazdığını açıkladı. Bunun ardından yemeklerin türlerine göre değişik oranlarda artış yapılmasına karar verildi.

ÇORBAYA YÜZDE YÜZ ZAM

Meclis Genel Sekreterliğinin yapacağı çalışmanın sonrasında, kar amacı gütmeden, gelir-gider dengesini sağlayacak oranda artışlar yapılacağı bildirildi. 1 lira olan çorbanın ücretinin 2 liraya çıkarılabileceği fakat 6 lira ile 12 lira arasında değişen etli yemeklerde artış oranının daha düşük olabileceği bildirildi.

TBMM yerleşkesinde milletvekillerinin faydalandığı üyeler lokantası ile personel ve ziyaretçilerin kullandığı lokantalarda farklı menüler yer alıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal