TBMM'de Seçim Heyecanı!

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı seçimi için TBMM Başkanvekili Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

20.11.2017-15:32 - (Son Güncelleme: 20.11.2017-17:01)

 

Yoklamanın ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve 15 milletvekili yerinden söz aldı.

Özkoç, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın bir televizyon programında Boşnak yurttaşların duygularını inciten sözünden dolayı özür dilemesini ve RTÜK'ün bu programa ceza vermesini istedi.

Yıldırım da adaylardan cezaevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın mesajını okudu.

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlayarak, yeni seçilecek Meclis Başkanı'ndan, TBMM içinde çocuk hakları ihtisas komisyonu kurulmasına öncülük yapmasını istedi. Bahçekapılı, aday isimlerini okudu.

Genel Kurulda daha sonra 26. Dönem. 2. Devre için Meclis Başkanlığı seçimine geçildi.

TBMM Başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yarışıyor.

Oylamaya 500 milletvekili katıldı.

İşte adayların aydıkları oy sayıları:

AK Parti adayı İsmail Kahraman: 260

AK Parti adayı Tamer Dağlı: 38

CHP adayı Zekeriya Temizel: 113

MHP adayı Celal Adan: 40

İYİ Parti adayı Yusuf Halaçoğlu: 6

HDP adayı Selma Irmak: 39

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı seçimi için TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da 26. Dönem. 2. Devre için Meclis Başkanlığı seçimi yapılıyor.

TBMM Başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yarıştı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'in 26. Dönem ikinci yarısı için yeniden TBMM Başkanlığı'na seçildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal