TBMM Başkanı Yıldırım: Türkiye'nin Terörler Mücadelesi Kararlılıkla Devam Etmektedir

TBMM Başkanı Yıldırım, "Türkiye uzun yıllardır PKK, YPG, DHKP-C, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı ciddi ve kararlı bir mücadele sürdürmektedir." dedi.

03.12.2018-09:11 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-09:08) TBMM Başkanı Yıldırım: Türkiye'nin Terörler Mücadelesi Kararlılıkla Devam Etmektedir

TBMM Başkanı Yıldırım, "Türkiye uzun yıllardır PKK, YPG, DHKP-C, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı ciddi ve kararlı bir mücadele sürdürmektedir." dedi. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çin'in başkenti Pekin'e gitmeden hemen önce Esenboğa Havalimanı'nda konuşma gerçekleştirdi.

Yanındaki heyetle Çin, Kırgızistan ve İran'a resmi ziyaretler düzenleyeceğini söyleyen Yıldırım, ilk olarak Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Canşu'nun resmi daveti çerçevesinde Çin Halk Cumhuriyeti'ni, ziyaret edeceğini belirtti. Çin’den sonra ikinci durak olan Kırgızistan'da Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov'un daveti üzerine ziyaretler gerçekleştireceğini belirten Yıldırım, son olarak da 7-8 Aralık'ta İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenecek "Terörizmle Mücadele ve Bölgesel İş birliğinin Geliştirilmesi" adlı çok taraflı bir konferansa katılacaklarının haberini verdi.

Bu konferansa Türkiye'nin yanı sıra Pakistan, Afganistan, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti Meclis Başkanlarının da katılım sağlayacağını belirten Yıldırım, burada iki gün boyunca terörle mücadele ve bölgesel iş birliği konularının konuşulacağını bildirdi.  Yıldırım, İran'da ayrıca üst düzey yetkililerle ikili toplantıların da olacağını, yapacakları ziyaretin Türkiye'nin dış politikası doğrultusunda, parlamentolar arası ilişkiler kapsamından önem arz ettiğinin altını çizdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal