TBMM Başkanı Şentop'tan Kendisini Karşılamayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Protokol Tepkisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ankara'da düzenlenen 75. Genel Kurulu'nda kendisini karşılayan heyette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bulunmayınca, toplantıya katılmadan ayrıldı. Şentop, durumu 'protokol ayıbı' olarak nitelendirdi.

02.05.2019-17:03 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-16:56)

DHA'nın aktardığı haber doğrultusunda Meclis Başkanı Şentop, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından davet edildiği 75. Genel Kurulu'na katılmak için programın gerçekleştirildiği TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne gitti.

'PROTOKOL AYIBI'

Fakat Şentop, kendisini karşılayan heyet arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bulunmayınca, toplantıya katılmadan ayrıldı.

Şentop, 'protokol ayıbı' olarak nitelendirdiği konu hakkında yaptığı açıklamada, "TBMM Başkanı olarak davet edildiğim bir yerde, davet sahibi tarafından karşılanmam gerekir. Milleti temsil eden bir makamın devlet geleneklerine de yakışmayan bir şekilde görmezden gelinmesi kabul edilemez, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bunu öğrenmesi gerek. Burada söz konusu olan şahsım değil, TBMM’nin temsil ettiği millî iradedir" sözlerini aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal