TBMM Başkanı Şentop'tan Harekata Yönelik Son Değerlendirme!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Barış Pınarı Harekatı hedefine uygun şekilde devam ediyor." dedi.

15.10.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-17:34)

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Barış Pınarı Harekatı hedefine uygun şekilde devam ediyor." diye konuştu.

Şentop, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da hala etkili olan Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 141. Genel Kurul toplantıları çerçevesinde, Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile görüştü.

Şentop ve Matviyenko toplantısında, Türkiye ve Rusya ilişkileri tartışılarak, iki ülkenin yoğun iş birliği içerisinde olduğu belirlendi.

TBMM Başkanı Şentop, görüşmenin ardından yaptığı konuşmada, Fransa öncülüğündeki ülkelerin dünkü genel kurulda son dakikada getirdiği Barış Pınarı Harekatı nedeniyle "kınama" hamlesini desteklemeyen Rusya'ya memnuniyetlerini bildirerek, "Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyor ve bunun için çaba harcıyor." ifadelerine yer verdi.

Harekatın bölgenin barış ve huzuru için önemli olduğuna işaret eden Şentop, "Barış Pınarı Harekatı hedefine uygun şekilde devam ediyor. Kısa zamanda da amaçlarına uygun şekilde tamamlanacağını düşünüyorum." dedi.

Matviyenko da Türkiye’ye destek verdiklerini vurgulayarak “Kimse Türkiye terörle mücadele etmiyor diyemez. Sınırın yanı başında olan da milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapan da Türkiye’dir. Binlerce kilometre öteden gelenler bölgenin dinamiklerini bilemez. Biz Fransa’nın acil gündem maddesi önerisine karşı durduk çünkü Türkiye’nin duruşunu haklı görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Terörle Mücadele ve Suriye'deki Sorunun Çözümüne İlişkin Batılı Ülkelerin Çifte Standardı" başlıklı acil gündem maddesini hazırlatan Şentop ise Türkiye'nin içinde yer aldığı gruplardaki ülkelerin delegasyon başkanlarıyla da temasa geçmiş ve özellikle Fransa'nın önergesine verilecek desteği azaltarak onaylanmamasını sağlayacak bir blok oluşturmayı denemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal