TBMM Başkanı Şentop: 'Ayasofya'nın İbadete Açılması Tarihi Bir Karar'

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasıyla ilgili olarak, "Tarihi bir gün, Ayasofya'nın ibadete açılması tarihi bir karar." diye konuştu.

10.07.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-19:18) TBMM Başkanı Şentop: 'Ayasofya'nın İbadete Açılması Tarihi Bir Karar'

TBMM Başkanı Şentop, Ayasofya Camii'nin kapılarını ibadete açılmasıyla alakalı, 'Ayasofya'nın ibadete açılması tarihi bir karar. Bu kararla, uzun zamandır milletimizin içinde, kalbinde, gönlündeki bir hasret sona ermiştir.' ifadelerini kullandı.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesiyle ilgili 24 Kasım 1934'te alınan Bakanlar Kurulu hükmünü iptal etti.

Danıştayın bu hükmü sayesinde Ayasofya'nın kapıları ibadete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devir işlemi yapılarak ibadete açılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararını "hayırlı olsun" ifadesiyle paylaştı.

Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya konuldu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilere yaptığı açıklamayla alınan hükmü değerlendirdi:

'Tarihi bir gün. Camiyi müzeye çeviren karar iptal edildiği için cami vasfına döndü. Bu kararın uygulanma şekline dair bir idari işlemdi. Camilerin yönetimi olduğu gibi yönetim de Diyanet'e verilmiş oldu.

Ayasofya bizim kuşağımızın önceki birçok kuşağın ideallerinde cami olarak açılması gereken bir yapı olarak yer aldı. Hayal olarak, rüya olarak hep vardı. 'Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın' sloganı vardı hep.

Alınan karar için tebrik ediyorum. En kısa zamanda namaza gideceğim. Önümüzdeki hafta içerisinde en geç cumaya kadar bu konuda adım atılır.

İsminde bir değişiklik olmaz. İsimden bir rahatsızlık yok.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal