TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tarihi Meclis Binasındaki Törene Katıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanmaya devam ediyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da tarihi Meclis binasında bir konuşma yaptı.

23.04.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-12:26) TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tarihi Meclis Binasındaki Törene Katıldı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop 23 Nisan törenleri kapsamında tarihi Meclis binasında açıklamalar yaptı.

Şentop konuşmasında şunları söyledi:

Bu Meclis mirası istiklali tam, mizacı hürriyet, temeli milli iradeye sahiptir. Çatısı altında bir araya geldiğimiz yüce Meclis, Türkiye'yi istiklali taşıyan milli mücadelenin merkezi olmuştur.

RAHMETLE ANIYORUM

Samsun'da başlayan, Erzurum, Sivas güzergahları izlenerek istiklal mücadelesinin zirvesi Meclis'in açılmasıdır. Ankara bu şekilde mukaddes bir görev merkezi durumuna gelmiştir. Birinci Meclis'in Ankara'ya kimlik kazandıran Hacı Bayram Veli'nin huzurunda toplanıp Cuma namazının kılınmasının sonrasında binlerce insanımızın sevinç gözyaşları ve dualarla açılması, milli hakikatler olarak görülmelidir. Halkımızın oluşturduğu tablo 15 Temmuz darbe kalkışmasında, vatanını korumak için tankın önüne çıkan milli direnişle aynıdır. Bu vesileyle milli iradeyi, vatanını, istiklalini korumak için hayatından geçen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşaı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal