Tasarruf Diyen İBB 157 Adet Son Model Araç Alacak

Geçtiğimiz günlerde borçlanma talebinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, coronavirüs sürecinde gelir kaybı yaşadıklarını belirtse de yaptıklarıyla çelişmeye devam ediyor. Tasarruf naraları atan İBB, 157 adet son model ara alacak.

29.05.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-16:04) Tasarruf Diyen İBB 157 Adet Son Model Araç Alacak

Dünya genelinde etkili olan coronavirüs salgını insan hayatı kadar ekonomiyi de tehdit etti. Devletler bu süreçten en az kayıpla çıkmak için ekonomi paketleri devreye soktu. Türkiye'de de hükümet ekonomik sıkıntının en az derecede hissedilmesi için birçok çalışma yaptı. 

Bu süreçte yerel yönetimler de ciddi gelir kayıpları yaşadı. Bu durum İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de aynı şekilde oldu. İBB gelirinde ciddi bir düşüş yaşanırken, İBB bünyesindeki şirketlerden İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama San. ve Tic. A.Ş. haziran ayında 2020 model ve sedan türü 157 otomobil almak için ihale açtı. Şirket, alacağı otomobiller için farklı özelliklere sahip olduğu için haziran ayında 6 ayrı ihale gerçekleştirecek. Alımı yapılacak bütün otomobiller 2020 model ve sedan türü olacak.

Şirket 9 Haziran'da yapılacak ilk ihale ile 3 adet binek otomobil alacak. İhale şartnamesine göre bu otomobiller motor hacmi, motor gücü, yakıt deposu büyüklüğü gibi üstün teknik özelliklere sahip olacak. Bunlar için ayrıca panoramik cam tavan, ışıklı makyaj aynaları olması şartı da aranıyor. Daha sonraki 3 ihalenin her biri ile 4'er tane otomobil alınacak. Her grup otomobil için ayrı teknik özellikler isteniyor. Örneğin bir grup için, en az 7 inch renkli dokunmatik ekran şartı aranıyor. İki grubun dizel olması istenirken bir grubun benzinli olması şartı yer alıyor.

En büyük alım ihalesi ise 19 Haziran'da yapılacak. Bu ihalede 80 otomobil bulunurken, bu grupta yer alan araçların tamamının beyaz renkli olacağı ve önden çekişli olacağı belirtildi. Araçlarda 40 litrelik yakıt deposu olması istenirken, hepsinin dizel olması isteniyor.

Şirketin son ihalesi ise 22 Haziran'da yapılacak. Bu ihalede ise 62 binek otomobil alınacak. Bu grupta motor gücü en düşün araçlar bulunuyor. (Motor gücü en az 'ps' 115 olacak) Araçların 31'i platin gri, 27'si beyaz, 4'ü titanyum gri olacak.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal