Tarsus'taki Gizemli Kazının Yapıldığı Evin Sahibi Konuştu

Türkiye'nin uzun süre gündemini meşgul eden Tarsus'taki gizemli kazının yapıldığı evin sahibi konuştu. Evinin yıkılmakta olduğunu söyleyen ev sahibi, "Evin her tarafında çatlaklar var. Korku içinde yaşıyoruz. Bizi mağdur ettiler" dedi.

09.06.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-12:39)

Türkiye'nin aylarca gündeminde kalan Tarsus'taki gizemli kazının gerçekleştirildiği ev çökmek üzere. Evin her köşesinde çatlaklar meydana geldi. Kırmızı evin sahibi 3 çocuk annesi Müzeyyen Atasever, 'Kazıyı tamamlayıp gittiler, şimdi korku içinde yaşıyoruz. Konuşacak yetkili bulamıyoruz' dedi.

Polis memuru Mithat Erdal’ın 2012’de öldürülmesi olayının çözülmesi için başlatıldığı iddia edilen ve 1 sene devam eden Mersin’in Tarsus İlçesi 82 Evler Mahallesi’ndeki kazı, geçen kasım ayında bir anda bitirildi. Özel Harekât polisleri tarafından korunan bölgeye uzun zaman boyunca kimse giremedi. Resmi kurumlarca yalnzıca “1 tane sikke, kırık sütun parçası ve seramik parçaları dışında envanter özelliğinde kültür varlığı bulunamadı” açıklaması yapıldı.

EVİN SAHİBİ KONUŞTU

Habertürk'ten Hatan Bulut'un aktardığına göre, gizemi sebebiyle ülke gündeminde yer eden kazı çalışmaları esnasında evinin ekip tarafından karargâh olarak kullanıldığını iddia eden kırmızı evin sahibi 3 çocuk annesi Müzeyyen Atasever, mağdur olduklarını söyledi:

“Bir gün kapımız çalındı. Kazı ve inceleme gerçekleştireceklerini ve belli bir süre burada kalacaklarını açıkladılar. Kazı birimine, yemek firmamız var, 50 kişilik olmak üzere günde 2 öğün yemek vermeye başladık. Firmamız aracılığıyla sağladığımız yemeklerin ilk 3 aylık parasını verdiler. Yemeklerin parasını alamadık. Tarihi eserlerin arandığını, bir şey çıkarsa bizlerin de bulunanlardan
hak sahibi olacağımız anlatıldı.”

Çalışmaların ilk birkaç ayında, kazı birimine, bağlanan kablo aracılığı ile evinden elektrik da sağladığını söyleyen Atasever, “Sokaktaki elektrik direğinden kaçak elektrik aldılar” dedi. Eski evlerinde 4 sene önce kapsamlı tadilat gerçekleştirdiklerini söyleyen Atasever, “Bizlere devamlı olarak ‘Sizleri mağdur etmeyeceğiz’ denmesine karşın mağdur edildik. Evimin her köşesinde çatlaklar oluştu. Kazıyı tamamlayıp gittiler. Bize büyük hasar verdiler. Korkarak oturuyoruz. Evimiz göçüyor, muhatap bulamıyoruz” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal