Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Müjdeli Haber

Adana'da geçtiğimiz günlerde yem alamadığı sebebiyle konkordato ilan eden tavukçuluk firması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli devreye girdi. Müjdeli haberi sosyal medya hesabından paylaştı.

28.01.2019-23:06 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-22:48) Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Müjdeli Haber

Adana'da bölgenin ihracat şampiyonu olan tavuk firması Garip Tavukçuluk, geçtiğimiz günlerde konkordato ilan etmişti. Konkordato sebebinin yüksek faiz oranları ve yem ham maddesi stokçuluğu olduğu açıklanmıştı.

Garip Tavukçuluk'un konkordato ilanının ardından binlerce civciv ölüm tehlikesi altında kalmış, bu durum birçok kişiyi korkutmuştu. Firmanın çalışanları da bir basın açıklaması yaparak yetkililerden destek istemişti.

BAKAN PAKDEMİRLİ DEVREYE GİRDİ

Olayın medyada duyulmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli devreye girdi. Kendi kişisel sosyal medya hesabından konuyla alakalı bir müjdeyi açıkladı.

Bakan Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada basına yansıyan haberlerin kendisini çok üzdüğünü belirterek, "Adana’da tavuk üretimi ile ilgili basına da yansıyan ve hepimizi derinden üzen görüntüler vardı. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz oldu ve nihayet bu sorun çözüldü. Ekonomik sorunlar yaşayan bir firmanın, bu işte fason üreticilere yem desteği sağlayamadığını gördük." ifadelerini kullandı.

ADANA VALİSİ'NDEN MÜJDELİ HABER

Tarım ve Orman Bakanı  Dr. Bekir Pakdemirli, açıklamasının devamıında bu sabah Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile konuyu görüştüğünü söyleyerek, "Bakanlık Bürokratlarımıza gereken talimatları verdim ve Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ile de sabah görüştüm. Akşam saatlerinde Valimiz beni çok mutlu eden haberi verdi." dedi.

Yürütülen diplomasi ve görüşmelerin ardından sorunun çözüldüğü müjdesini veren Bakan Pakdemirli, müjdeli haberi "Bakanlığımız tarafından yapılan girişim ve protokollerden sonra artık yem desteğinin sağlanacağını ve civcivlerimizin yaşayacağı müjdesini vermek istiyorum. Bu gelişme hem şahsımın, hem Bakanlık Bürokratlarımızın hem de tüm kamuoyunun vicdanını rahatlattı." sözleri ile verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal