Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Tüm Zararlar Karşılanacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, merkez odağı İran'ın Hoy şehri olan deprem sebebiyle Başkale'de oluşan zararların giderileceğini dile getirdi.

24.02.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-17:23) Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Tüm Zararlar Karşılanacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, merkez odağı İran'ın Hoy şehri olan deprem sebebiyle Başkale'nin Özpınar Mahallesi'nde yaşamını yitiren 8 kişi için kurulan cenaze çadırında acılı aileleri ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.

Depremde yaşamını yititenlere rahmet, yaralılara da şifa dileklerini ileten Pakdemirli, devletin şefkatli kollarıyla milletinin yanında olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu sabah Van'a gittiğini ifade eden Pakdemirli, yaraları hep beraber saracaklarını dile getirdi.

Depremden en çok sarsılan Özpınar Mahallesi'nde 8 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Toplam kaybımız 9. 66 yaralımız var ama şükür ki hastanelerden çoğu taburcu oldu, 32 yaralımız kaldı. Rabb'imden vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. 5 köyümüz etkilenmiş, en çok Özpınar ama Kaşkol, Güvendik, Gelenler, Böğrüpek köylerimiz de var. Dün ilk saatlerden itibaren hasar tespitlerine başladık. Burada en önemli olan şey canlarımızı kaybettik. Diğer taraftan da yaraların hızlı bir şekilde sarılması için çalışmalarımızı başlattık. 233 ahırımız yıkıldı. Yıkılan evlerimizin dışında onlar da bizim ekmek paramız. Küçükbaş 3 bin 329 telef gözüküyor. Büyükbaş 72 telefimiz var. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm bu zararlar karşılanacak. Gerek Bakanlığımızla alakalı gerek Çevre Şehircilik Bakanlığı, devlet tüm kurumlarıyla burada. Ne gerekiyorsa yapılacak bundan kimsenin şüphesi olmasın."

İlk aşamada Başkale'ye 200 küçükbaş götürdüklerini, cenazelerin defnedilmesinin akabinden dağıtılacağını belirten Bakan Pakdemirli, hızlı bir şekilde telef olan hayvanların yerine diğer şehirlerden de sevkiyatların başladığını belirtti.

Çiftçilerin, köylülerin, besicilerin yaşamını sürdürebilmesini temin etmek amacıyla bakanlık olarak vazifelerini yapacaklarının altını çizenPakdemirli, "Bölgeye yonca, 2 kamyon saman sevkiyatı yaptık. Bu sevkiyatlar devam edecek. 108 ahır çadır bölgeye sevk ettik. 200 tane daha çadırımız bölgeye sevk ediliyor. Hayvanlarımızın da itlafı ve imhası konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Depremin yaralarını hep birlikte sarıyor olacağız." dedi.

Pakdemirli, başsağlığı ziyaretinin sonrasında depremzedeler için çadırların kurulduğu alanda incelemeler yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal