Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Renkli Taraftar Patatesleri Piyasaya Çıkacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Niğde'de Patates Araştırma Enstitüsü'nü ziyareti sırasında, "Bugün renkli patateslerimizi de gördük. Artık yarınlara yönelik sarı-lacivert, sarı-kırmızı taraftar patateslerimiz de piyasaya çıkabilecek" ifadelerini kullandı.

04.03.2019-20:06 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-19:56) Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Renkli Taraftar Patatesleri Piyasaya Çıkacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Niğde'de yerli tohum çalışmalarının sürdürüldüğü Patates Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti.

YERLİ PATATES ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin tohumda kendi kendine yeterliliği sağlamak durumunda olduğunu ifade ederek, “Burada patateste çok önemli bir yeniliğe bugün itibarıyla imza atmış bulunuyoruz. Bölgede bazı yasaklı, ekemediğimiz alanlar bulunuyor. Bölgede siğil gibi hastalıklar da var. Çok yakın zamanda piyasaya çıkacak yerli patates çeşitlerimiz de var. Bunlar Türkiye’nin toplam üretimini artıracak girişimlerdir” diye konuştu.

TARAFTAR PATATESLERİ GELİYOR

Enstitüde renkli patates cipsi üretildiğine dikkati çeken Bakan Pakdemirli, “Bugün aynı zamanda renkli patateslerimizi de gördük. Artık yarınlara yönelik sarı-lacivert, sarı-kırmızı taraftar patateslerimiz de piyasaya çıkabilecek. Çeşitli renklerde patateslerimizi gördük” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal