Tarım Orman Şurası'na Yoğun Talep

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ekim ayında yapılması planlanan 3. Tarım Orman Şurası için 7 binden fazla istek ve öneri geldi.

06.09.2019-11:31 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-11:02) Tarım Orman Şurası'na Yoğun Talep

Tarım ve Orman Bakanlığından gelen bildiriye göre, 15 yıl sonra planlanacak ve tüm Türkiye'nin katılabileceği bir platform yaratmak için kolları sıvayan 3. Tarım Orman Şurası için çalışmalar sürüyor. 

Bu yolla insanlar istek ve şikayetlerini bakanlığın web adresinden ulaştırma şansı bulurken, şuranın tanıtım toplantısının yapıldığı 17 Temmuz'dan bu güne 7 bin 285 görüş dile getirildi.

Geniş bir çerçevesi olan şuranın 21 çalışma grubunda, üreticiler, dernek, meslek odası ve sendika temsilcileri, öğretim üyeleri ile emekliler gibi memleketin her tabakasından bin 611 üye bulunuyor.

Gelen talep ve tavsiyeler, 21 çalışma grubunun toplantılarında değerlendiriliyor

Bakanlık tarafından, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 1,6 milyon çiftçiye ve sektörün tüm paydaşlarına da SMS aracılığıyla iletilerek katkıları talep ediliyor.

Bütün istek ve görüşlerin ayrıntılarıyla yer aldığı 21 çalışma grubunun mesaisi ekim ayına kadar sürecek.

Bu çalışmaların doğrultusunda düzenlenecek raporlar, tarım ve ormancılığın 25 yıllık planını belirleyecek, ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetli olduğu platformda halka sunulacak.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal