Tarım Bakanı Pakdemirli: Paramız Var ki Saman İthal Ediyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den gene çok konuşulacak bir açıklama geldi. Saman ithal edildiği eleştirilerine cevap veren Pakdemirli, "Paramız var ki saman ithal ediyoruz" dedi.

22.12.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 22.12.2018-17:09) Tarım Bakanı Pakdemirli: Paramız Var ki Saman İthal Ediyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Saman ithalatı oluyor." eleştirilerine, Türkiye'nin ihtiyacının 10 binde 1,5'unun saman olarak ithal edildiğini söyleyerek "Paramız var ki ithalat yapıyoruz." cevabını verdi.

"ET YERİNE TAVUK YİYİN" DEMİŞTİ

Bakan Pakdemirli daha önce de Türkiye'nin toplam protein üretiminde bir eksiği olmadığını söylediği konuşmasında, "Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş düzelecek." diyerek çözüm sunmuştu.

ZARAR ETMİYORUZ

Pakdemirli saman ithalatı eleştirilerine şu biçimde cevap verdi:

"Senelik 12 milyar dolar ithalat, 17 milyar dolar ihracat var. Tarımda kendi kendimize yettiğimiz gibi herhangi bir zarar da yok, bu alanda Avrupa'nın itici gücüyüz.

Mesela buğdayda Türkiye kendi kendine yetiyor. Samanda da 10 bin ton bizim ithalatımız, Türkiye'de tahmini ihtiyacımız 66 milyon ton. Bunun manası da 10 binde bir buçukluk bir ithalat var.

SAMAN İTHALATI YAPIYORUZ

Yani Türkiye'nin ihtiyacının 10 binde 1,5'u saman olarak ithal edilmiş. Bunun kötü bir anlamı var mı derseniz gördüğünüz gibi yok.

PARA VAR Kİ İTHALAT YAPILABİLİYOR

Bu ‘Saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz' diyenlere karşı şunu ifade ediyorum; Türkiye'de para var ki ithalat oluyor. Bizim iki tane vazifemiz var. Biri üreticiyi korumak, ikincisi tüketiciyi kollamak. Bu iki vazifeyi dengede götürmek istiyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal