Tanzim Noktalarında Bakliyat Ürünleri de Satılacak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, kısa bir süre içinde tanzim satış noktalarında bakliyat ürünlerinin de TMO fiyatlarıyla satışa çıkarılacağını açıkladı.

13.02.2019-16:47 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-16:44) Tanzim Noktalarında Bakliyat Ürünleri de Satılacak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, kısa bir süre içinde tanzim satış noktalarında bakliyat ürünlerinin de TMO fiyatlarıyla satışa çıkarılacağını açıkladı.

Dünya Bakliyat Günü kapsamında TMO Genel Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan Güldal, organizasyonun bakliyat üretimi ve tüketimi hakkında farkındalığın yükseltilmesini hedeflediğini belirtti.

Güldal, Türkiye'nin bakliyatın anavatanı olduğunu vurgulayarak, bu ürün grubuna ilişkin farkındalığın gelecek nesillere de geçmesi gerektiğini aktardı.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Güldal, mercimek fiyatlarının son iki senedeki düşüşüyle alakalı soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Bakliyat üretimi 2018 yılında ciddi manada artış gösterdi. Mercimek üretimimiz yüzde 43, nohut üretimimiz yüzde 34 yükseldi. Üretimimizdeki artış, maliyetlerdeki azalma, verimliliğin artması ve TMO'nun da bakliyat alımıyla tekrar görevlendirilmesi sektöre ciddi bir ekonomik katkı sağladı. Şu anda ürettiğimiz veya satıştaki bakliyat ürünlerimizin hiçbiri ithal değil. Bakliyat ürünlerini satış noktalarımızda piyasanın yaklaşık yüzde 40 altında piyasaya sunuyoruz."

Güldal, şu anda nohut ve mercimek ithalatının söz konusu olmadığını, ihtiyaç durumunda ithalat yapılabileceğini vurguladı. Güldal, nohut ve bakliyat stoklarının dolu olduğunu aktardı.

Bakliyat ürünlerinin tanzim satışına çıkarılması için hazırlıkların devam ettiğini bildiren Güldal, "Çok kısa bir zamanda bakliyat ürünlerimiz de TMO fiyatlarıyla tanzim satış noktalarında olacak. Elimizdeki nohut, mercimek ürünleri yerini alacak." sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal