Tanklar da Sınırı Geçti, Suriye'ye Girdi!

Suriye sınırındaki tanklardan IŞİD mevzilerine ateş açılıyor. Askeri kaynaklar tank birliklerimizin Suriye sınırından içeri girdiğini ve harekatın devam ettiğini bildirdi. Sınırda yoğun çatışmalar yaşanıyor...

24.08.2016-11:19 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Tanklar da Sınırı Geçti, Suriye'ye Girdi!

Sabah 04:00'te Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Cerablus bölgesini terör örgütü IŞİD’ten temizlenmek amacıyla askeri harekat başlatıldı. Tank, topçu ve ÇNRA atışlarıyla IŞİD hedefleri vuruldu. Keklice ve Cerablus bölgesinde belirlenen hedeflere yönelik hava taarruzu icra edilirken, Harekata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçakları da katıldı. Harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedefin tamamı vuruldu.

Operasyonla hudut güvenliğinin sağlanması, DAEŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor. 10.30 itibarıyla topçu ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı ve atışlara devam ediliyor. Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan harekatın adı "Fırat Kalkanı" olarak belirlendi.

Son dakika: Hürriyet muhabiri Uğur Ergan'ın verdiği bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tanklar saat 11.07 itibariyle Suriye’ye girdi. Askeri kaynaklar Türk tanklarının Suriye’ye giriş yaptığını ve IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını bildirdiler.

F-16'LER İNMEDEN VURUYOR, SAYI ARTTI

Suriye Cerablus'taki IŞİD hedeflerine sabah karşı operasyon başlamıştı. 10.39 itibarıyla topçu ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı ve atışlara devam ediliyor.  Tanklar da sınırı geçti ve IŞİD hedeflerine ateş ediyor.  Havada bekler pozisyonda olan 2 F-16 ile anlık tespit edilen hedefler vuruluyor.  Askeri kaynaklardan verilen bilgiye göre askeri harekata piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri,  muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA’lar dahil) katılıyor... TSK'dan yapılan açıklamada, operasyonun adının 'Fırat Kalkanı' olduğu belirtildi.

04.00'TEN İTİBAREN NELER YAŞANIYOR?

Cerablus operasyonu kapsamında IŞİD hedefleri 1.45 dakika boyunca topçu ateşiyle vuruldu. 63 hedefe 224 atım yapıldı. Ardından Türk savaş uçakları Cerablus'ta IŞİD hedeflerini bombaladı. Askeri kaynaklar Cerablus ve Keklice'deki 12 hedeften 12'sinin tam isabetle vurulduğunu duyurdu. Sınırda geçit açma çalışmaları sürüyor. Reuters ise Özel Kuvvetlerin Suriye'de olduğu iddiasını duyurdu. Askeri kaynaklar operasyonun amacını da açıkladı. Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde (Gnkur.Bşk, IInci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor. Bir diğer iddia ise Bordo-Berelilerin Suriye'ye girdiği yönünde...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal