TANAP Doğalgaz Faturalarına da İyi Gelecek

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde açılışı gerçekleştirilen TANAP ile Azeri gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşması sağlanacak. Bu durum gaz akışında önemli bir köprü olacak Türkiye’nin gaz maliyetini de azaltıyor.

30.11.2019-16:44 - (Son Güncelleme: 30.11.2019-16:37)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bugün açılışı gerçekleştirilen TANAP ile Azeri gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşması sağlanacak. Bu durum gaz akışında önemli bir köprü olacak Türkiye’nin gaz maliyetini de azaltıyor. Türkiye'nin artan enerji çeşitliliği, doğalgaz faturalarında da düşüşün önüne açabilir.

Dünyada ses getiren projelerden biri olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile Azeri gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması sağlanacak.

Türkiye'de 20 il ve 60 ilçeden geçen TANAP'ta vanaların açılmasıyla birlikte akıllara bir soru daha geliyor. TANAP Doğalgaz faturalarına yansıyacak mı?

İstanbul Kent Üniversitesi Dr. Rahmi İncekara, bu soruyu CNN Türk canlı yayınında yanıtladı.

TANAP'ın enerjide tekel olan Rusya'nın etkisini kıracağını vugulayan İncekara, Türkiye'nin bir enerji merkezi haline geldiğini söyledi.

Yavaş Yavaş Fiyatlar Düşecek

Rahmi İncekara, "Daha fazla kaynak oluşturduğunuzda doğal olarak fiyatların bir düşüsün söz konusu olur. Yavaş yavaş fiyatların düşeceğini söyleyebiliriz. Çünkü petrolde 1 haftada belki fiyatlar yansıyor ama doğalgazda fiyatlara biraz daha geç yansıyor.

Dolayısıyla Türkiye'nin doğalgazda kaynak çeşitliliğini artırması demek aynı zamanda fiyatların uzun vadeli olarak düşüşünü ifade eder. Kaynakları daha da fazla artırmakta fayda var. Burada doların da fiyatı önemli. Doların TL karşısında yukarı çıkması buna mani olabilir. Doğalgaz fiyatlarında normalleşme süreci başlayabilir.

6 Ay ya da 1 Yıl Sonra

Küresel aktörlerde de oynama söz konusu olmazsa, 6 aylık ya da 1 yıllık sürecin ardından doğalgaz fiyatlarının aşağıya düşeceğini söylüyoruz. Bu şekilde devam edersek fiyatlar daha da ucuzlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal