Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş'un Görevden Alınmasına Hayrettin Karaman'dan Tepki

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş'u vazifeden alıp yerine Prof. Dr. Burhanettin Dönmez'i ataması, İlahiyatçı Hayrettin Karaman'ın tepkisini topladı.

08.08.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-10:32) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş'un Görevden Alınmasına Hayrettin Karaman'dan Tepki

Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, vazifeden alındı. Yerine ise bir dönem İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı yapan Prof. Dr. Burhanettin Dönmez atandı.

Bakan Ziya Selçuk'un Talim ve Terbiye Kurulu'nda yaptığı değişiklikler, ünlü İlahiyatçı Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'ın gündemindeydi. "İşte bu olmadı" başlıklı yazısında Selçuk'un kararını eleştiren yazar, göreve getirilen Dönmez'in sosyal medyada tartışılan twitlerini paylaştı:

“Din öğretmeni yetmedi ilahiyat fakültesi öğrencilerine öğrenimleri esnasında öğretmenlik için formasyon alma hakkı verildi.”

“YÖK kendini aşmış, geriye doğru büyük bir adım. Bir adımda kırk sene geriye gidiş. Ben değişim buna derim.”

MALATYA'NIN REKTÖRÜ HAKKINDA:

“Maalesef rektörlükle soytarılığın birbirinden ayrı işler olduğunu bilmeyen rektörlerin sayısı hızla çoğalıyor! Bizdeki de rektör olur olmaz hacca gitti, bıyık bıraktı, camiyi yıktırdı daha büyüğünü inşa ediyor. Rektör değerlendirme kriterlerinin acilen değişmesi lazım!”

SEVGİLİ REİS'İMİZE DUYURULUR!

Buna karşın görevden alınan Alparslan'ın din eğitimiyle alakalı çalışmalarına dönük övgü dolu paylaşımlara yer veren Karaman, yazısını "İşte gelen ve işte giden! Sevgili Reis’imize duyurulur!" diye bitirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal