Taksicilere Kötü Haber! 81 İle Talimat Gönderildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taksiciler için gelen şikayetlerin artması üzerine 81 il valiliğine genel emir gönderdi. Valiler bu şikayetler için önlem alabilecek.

12.10.2018-11:49 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-11:42) Taksicilere Kötü Haber! 81 İle Talimat Gönderildi

Terörle mücadelede kaydettiği başarının ardından stokçulara karşı bir takım tedbirler alınması için valiliklere emir gönderen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taksiciler için de düğmeye bastı.

SORUNLAR BİTSİN ARTIK

Bakan Soylu'nun imzasıyla 81 il valiliğine sevk edilen genelgede, problemleri minimuma indirmek için lazım olan önlemlerin alınması talep edildi.

KISA MESAFE ALMAYANLAR, BOZU PARA YALANI, YOL UZATMA...

Genelgede özellikle son dönemde insanlardan, bazı ticari taksi şoförleri ile alakalı olarak; kısa ve çok uzun mesafe veya olumsuz hava şartlarında yada trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığı, ödeme hususunda (bozuk para) problem çıkardığı, yabancı turistler başta olmak üzere değişik kentlerden gelenlerin gidecekleri yerleri bilmemelerini fırsat görerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret istediği, pazarlık usulü ile taksimetre kullanmaktan kaçındığı, araç içinde yüksek sesle müzik dinlediği, seyir durumunda iken cep telefonu ile oyun oynadığı, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuları rahatsız ettiği, araç içinde sigara içtiği, alkollü iken araç kullandığı, uygunsuz tutum ve davranışlar sergilediği doğrultusunda şikayet ve istekler geldiği bildirildi.

VALİLİKLERE GENEL EMİR TALİMATI

Gelen bu şikayetler ardından Bakanlık, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9’ncu maddesinde olan “Kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve diğer mevzuatın verdiği yetkiyi kullanmak ve bunların yüklediği sorumlulukları yerine getirmek için valiler genel talimatlar çıkarabilir ve bunları ilan ederler” hükmüne istinaden, valiliklere “genel emir” çıkarma emri verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal