Suudilerin Cemal Kaşıkçı Planı Dinlemeye Takıldı!

Washington Post gazetesi Suudi görevlilerin Cemal Kaşıkçı'yı yakalamak için yaptığı telefon konuşmalarının ABD tarafından dinlendiğini yazdı.

10.10.2018-13:58 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-13:50) Suudilerin Cemal Kaşıkçı Planı Dinlemeye Takıldı!

AA'nın bildirdiğine göre Washington Post gazetesi, ABD istihbaratının gerçekleştirdiği dinlemelerde, Suudilerin daha önce Kaşıkçı'yı tuzağa düşürmek için plan yaptığını belidlediğini iddia etti.

ABD istihbaratının kaydettiği bir dinlemede, Suudi Arabistanlı görevlilerin, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı yakalamak için plan yaptıklarının belirlendiği öne sürüldü.

Washington Post gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Kaşıkçı'nın kaybolmasının öncesinde Suudi görevlilerin muhalif gazeteciyi yakalamak üzere kendi içlerinde gerçekleştirdikleri görüşmeler Amerikan istihbaratının dinlemesine takıldı.

Haberde söz hususu görüşmelerde Suudi görevlilerin Kaşıkçı'yı kandırarak Suudi Arabistan'a getirmeyi ve burada ele geçirmeyi düşündükleri bildirildi.

Suudi görevlierin Kaşıkçı'yı sorgulamak için mi yoksa öldürmek için mi ele geçirmek istediği ve Amerikalı görevlilerin kendi vatandaşları olan Kaşıkçı'yı mesele hakkına bilgilendirip bilgilendirmediği bilinmiyor.

Suudi reformistler için kritik bir platform olan El Vatan gazetesine büyük katkıda olan ve Ortadoğu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak tanınan Washington Post yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na hareket etmiş, kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal