Suudilerin Aramayı Erteleme Talebinin Nedeni Belli Oldu!

Cemal Kaşıkçı olayında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Türk yetkililerin konsolosluk binasını özel bir kimyasallar arayacağını haber alan Suudiler, aramanın ileri bir tarihe ertelenmesini bu nedenle istemiş.

11.10.2018-16:12 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-16:00) Suudilerin Aramayı Erteleme Talebinin Nedeni Belli Oldu!

Cemal Kaşıkçı vakasında Suudi görevlilerin konsolosluktaki aramanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etmeleri ile alakalı çok konuşulacak bir iddia gündeme düştü.

MÜNEVVER KARABULUT TAKTİĞİ UYGULANACAKTI

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü söylentileri ardından konsolosluk binasında Münevver Karabulut cinayetinin yapıldığı evde gerçekleştirilen aramanın bir benzeri olacaktı. Aramada temizlenmiş dahi olsa kan izleriyle kimyasal tepkimeye giren Luminol isimli özel bir kimyasal madde ve kızılötesi ışık kullanılarak Kaşıkçı'ya ait bir iz olup olmadığı belirlenecekti. Bu işlem için hazırlıklar yapıldığı sırada Suudi görevliler konsolosluktaki aramanın sonraki bir tarihe ertelenmesi aşamasında Türk tarafına müracaatta bulundu.

İNGİLİZ GAZETECİDEN BOMBA İDDİA

Mesele ile alakalı bir yazı kaleme alan The Telegraph Ortadoğu Muhabiri Raf Sanchez, "Suudi'ler, konsoloslukta araştırma yapılmasını ilk başta kabul etmelerine karşın, Türkler'in, konsolosluğun içindeki kan izlerini aramak için kimyasal luminol kullanmak istediklerini söylemeleri ardından arama iznini ertelediler" sözlerini kullandı.

EKİPLER PENDİK'E GİDEN ARACIN PEŞİNDE

Öte taraftan güvenlik kaynaklarının söylemlerine göre gizemli ekibi taşıyan araçlardan biri Pendik yönüne gitti. TEM otoyolu güzergahını takip ederek gişelerden çıkış gerçekleştirdi. Polisin elinde gişe çıkışlarına dek görüntü bulunuyor. Fakat araç sonrasında kayıp. O araç yaklaşık 4 saat sonra yeniden konsolosluğa gitti.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ DİDİK DİDİK İNCELENİYOR

Bu otomobil Pendik'te nereye gitti, neler yaptı, Cemal Kaşıkçı o otomobille Pendik'e mi götürüldü? Şimdilik bunlar gizemli, fakat 150 kamera görüntüsünü saniye saniye izleyen özel ekip Pendik'te aracın güzergahı olabilecek bölgedeki bütün güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. O kameralarda aracın izi sürülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal