Suudilerden Yeni İtiraf! Dublör Kullandıklarını Kabul Ettiler!

Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı olayı ile alakalı yeni bir itiraf geldi. Riyad hükumeti Kaşıkçı'nın binadan çıktığını göstermek için dublör kullandıklarını kabul etti.

24.10.2018-10:42 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-10:51)

Associated Press, Suudi görevlinin Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasını saklamak için dublör kullandıklarını itiraf ettiği iddiasını yaptı.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü belirlenen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın dublörünün görüntüleri meydana çıktı. Kaşıkçı'nın konsolosluktan sağ salim çıktığını kanıtlamak için gerçekleştirilen dublör numarası güvenlik kameralarına da yansıdı.

Şahsın, Suudi gazetecinin konsolosluğa girmesinin yaklaşık 2 saat ardından Kaşıkçı'nınkine benzer yapma sakal, Suudi gazetecinin gözlük ve kıyafetleriyle konsolosluğun arka tarafından çıktığı kameralara yansıyor.

Günün ilerleyen saatlerinde Sultan Ahmet Camii'nde görülen Madani'nin bir zaman sonra değişik kıyafetler giydiği, akşam 22.25 civarı otelden, gece 01.25'te de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldığı fark ediliyor.

DUBLÖR MEDENİ KİMDİR?

Arap medyasında yayınlanan bilgilere göre, Medeni, Suudi Arabistan'da mühendislik alanında faaliyet yapan kamuya ait bir dairede müdür olarak vazife yapıyor.

Medeni ayrıca bazı görüntülerde iç dekorasyonu itibariyle Suudi Arabistan'daki sarayları hatırlatan mekanlarda birtakım kişileri karşılarken görülüyor.

Bu da Medeni'nin Riyad hükumetine ve özellikle de Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yakın bir kişi olduğuna işaret ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal