Suudi Veliaht Prens Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arjantin'de Görüşmek İstedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi veliaht prens Muhammed bin Selman'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arjantin'de görüşmek istediğini söyledi.

23.11.2018-11:30 - (Son Güncelleme: 23.11.2018-11:20) Suudi Veliaht Prens Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arjantin'de Görüşmek İstedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı olayı ile alakalı yaptığı açıklamada "Suudi veliaht prensi Selman, Cumhurbaşkanımız ile Arjantin'de bir araya gelmek istedi. Biz de buna bir engel görmüyoruz" sözlerini kullandı.

"ABD'YE, TEHDİT GELİRSE GEREĞİNİ YAPARIZ DEDİK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk canlı yayınında gündem ile alakalı önemli açıklamalar yaptı.

ABD gezisinde Suriye'nin bütün boyutlarını, İdlib'i, Münbiç'i ve Fırat'ın doğusunda neler yapmaları gerektiğini görüştüklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Fırat'ın doğusundan bize gelen taciz ateşlerinin ardından verdiğimiz yanıtlarla sahada neler yapabileceğimizi ifade ettik. Hem de baktık ABD'yi rahatsız ettik. Onlara, 'tehdit gelirse gereğini yaparız' dedik." sözlerini kullandı.

"YPG, ABD'NİN VERDİĞİ DESTEK NEDENİYLE ÇOK ŞIMARDI"

YPG'nin, ABD'nin verdiği destek sebebi ile çok şımardığını ifade eden Çavuşoğlu, "YPG bizim için tehdittir ve bu terör örgütüne karşı elimizden geleni yapacağımızı bildirdik. ABD'ye, 'Niçin taciz atışlarını engellemiyorsunuz dedik.' Biz hududumuzun diğer tarafında var olan tehdidi engellemek için her şeyi yaparız." dedi.

PRENS SELMAN, CUMHURBAŞKANIMIZLA ARJANTİN'DE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Cumhurbaşkanımız iki defa Kral Selman'la bir defa da Prens Selman ile görüştü. Prens Selman'da Arjantin'de Cumhurbaşkanımızla görüşmek istediğini ifade etti. Görüşülebilir tabi. Bu görüşmede Cumhurbaşkanımız bütün bilgileri aktaracaktır. İsteği üzerine bu görüşme olabilir." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal