Suudi Arabistan'da Durdurulan Türk Tırlarının Hareketine Karar Verildi

Suudi Arabistan yetkilileri, Duba Limanı'nda iki hafta durdurulan Türk tırlarının harekete geçmesini karar kıldı.

02.09.2019-13:12 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-08:52) Suudi Arabistan'da Durdurulan Türk Tırlarının Hareketine Karar Verildi

Bölgede bekleyen Türk şoförler, Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz kıyısındaki Duba Limanı'ndan belirli sürelerde harekete geçtiklerini açıkladı. Limanda geçirdikleri sürede yoğun sıcak hava şartları sebebiyle zor zamanlar yaşadıklarını açıklayan şoförler,  içinde bulundukları durumu bizzat takip eden Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu sorumlulularına teşekkür etti.

İskenderun Limanı'ndan ayrıldıktan sonra 17 Ağustos'ta Duba'ya varan 73 Türk tırı, Suudi Arabistan makamları tarafından herhangi bir sebep sunulmaksızın neredeyse 2 haftadır gümrükte durduruluyordu.

Suudi Arabistan, 21 Temmuz'da aynı limana varan 85 Türk tırını da aynı biçimde 12 gün bekletmiş, ardından geçiş izinlerini sağlamıştır.

Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu da yine durumu yakından izlemiş, Türk şoförlerin bir an evvel gümrükten geçişleri için Suudi Arabistan makamları yoğun uğraşta bulunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal