Suudi Arabistan'a Çalışmaya Götürülen İşçiler Türkiye'ye Dönemiyor

Geçen sene Suudi Arabistan'a 6 aylığına çalışmak için götürülen 300 Türk işçi, kötü şartlar ve paralarını alamadıkları gerekçesiyle grevde. 1 yıldır ülkede tutulan işçilerin grevi sırasında Suudi polisi havaya ateş de açtı.

20.06.2019-13:01 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-12:56)

Geride bıraktığımız sene Mayıs ayında yaklaşık 300 Türk inşaat işçisi, özel bir firma bünyesinde Suudi Arabistan’ın Tebük şehri Sharma bölgesine 6 aylığına çalışmaya gitti. Krallığa ait bir otel inşaatında çalıştığı bildirilen işçiler, kötü çalışma koşulları ve birikmiş ücretleri alamadığı gerekçesi ile grev yaptı. 6 aylığına çalışmaya giden ancak bir yıldır ülkelerine dönemeyen işçilerin grevi esnasında Suudi Arabistan polisinin havaya ateş açtığını görüldü.

“BİZ İŞÇİLER KÖLE DEĞİLİZ”

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası mensubu oldukları bildirilen grup adına açıklama yapan bir işçi, yaşadıkları mağduriyeti şu cümleler ile anlattı.

“Memleketimizi, ailemizi geride bırakarak ekmek parası için Suudi Arabistan’da, gurbette çalışmaya gelen inşaat işçileriyiz. Suudi Arabistan’da, Baytur inşaat bünyesinde çalışmaktayız. En temel hakkımız olan sağlık, barınma ve beslenme, insanlık dışı şartlarda sağlanıyor. Bu yetmezmiş gibi aylardır paramız ödenmiyor. Biz işçiler köle değiliz, bu köleliğe mahkum da değiliz. Ne patronun baskıları, ne Suudi polisinin ateş açarak tehdidi bizleri caydıramaz. Hakkımız olanı istiyoruz, mutlaka alacağız. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası olarak biz buradaki grevimizi sürdüreceğiz. 6 aylığına geldik, 1 yıl oldu, buradaki tüm arkadaşlarımız mağdur. İnşaat işçileri köle değildir. Bugün bizim kafamıza silah doğrulttular. Biz yalnızca buraya ekmek parası için geldik. Tüm yetkililere sesleniyoruz.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal