Suudi Arabistan Türkiye İçin Boykot Çağrısını Tekrarladı

Türkiye’nin Katar’daki askeri varlığından hoşnut olmayan Suudi Arabistan, Türkiye'nin Katar'a verdiği destek sebebiyle 'boykota devam edilmeli' diye konuştu.

15.10.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-09:41) Suudi Arabistan Türkiye İçin Boykot Çağrısını Tekrarladı
Türkiye’nin Katar’daki askeri varlığından hoşnut olmayan aynı zamanda yatırımcılara da baskı yapan Suudi Arabistan’dan Türk malları için tekrar bir boykot çağrısı yapıldı.

Suudi Arabistanlı Prens Abdulrahman bin Musaed bin Abdülaziz El Suud, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Suudi Arabistan halkına Türk mallarını boykot etme çağrısı yaptı.

El Suud, BBC’nin 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türk Ordusu Katar üzerinden körfez ülkelerinin istikrarını sağlıyor' başlığı altında yayınladığı haberi paylaşarak 'İşte bu yüzden Türk ürünlerine boykot etmemiz gerek' diye konuştu.

Açıklamasında ironi yaparak kalp emojisi de ekleyen El Suud, 'Türkiye ekonomisinin istikrarını ve gücünü korumak için herkesi Türk ürünlerini boykot etmeye çağırıyorum' dedi.

Diğer taraftan, geçen hafta da Suudi Arabistan’da Başkent Riyad’ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ajlan Al-Ajlan da sosyal medya üzerinden Türk mallarına karşı boykot yapmalarını istemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar’da yayımlanan The Peninsula Gazetesi’ne geçen hafta röportaj vermişti.

Türk-Katar Birleşik Ortak Kuvvet Komutanlığı’nın 2 ülke arasındaki dostluk, kardeşlik, dayanışma ve samimiyetin simgesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Üssümüzle ilgili menfi propaganda yayanlar kesinlikle iyi niyetli değildir. Türkiye askeri varlığıyla sadece kardeş Katar’ın değil, bütün Körfez bölgesinin istikrarına ve barışına hizmet etmektedir. Kaos hesapları yapanlar dışında hiç kimse, Türkiye’nin ve Türk askerinin Körfez bölgesindeki mevcudiyetinden rahatsız olmamalıdır' şeklinde konuşmuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal