Suudi Arabistan, Türk Şoföre İdam Cezası Verdi

Suudi Arabistan'a yük götüren bir TIR şoförü araçta uyuşturucu yakalandığı iddiası ile tutuklanmıştı. Türk şoföre idam cezasının verilmesinin ardından mağdur aile Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

02.02.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-09:38) Suudi Arabistan, Türk Şoföre İdam Cezası Verdi

Hatay’dan Suudi Arabistan’a gittiği tırda bulunan uyuşturucu sebebiyle yaklaşık 4 sene önce tutuklanan şoför Remzi Çelik hakkında idam kararı verildi. Durumu öğrenen Remzi Çelik’in ailesi ve yakınları devlet görevlileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istedi.

Remzi Çelik'in kızı Seren Bahçeci, babasının gemi ile gelen gıda maddesi yüklü tırı teslim alarak Riyad şehrine tırı boşaltmakla vazifeli olduğunu ve babasının uyuşturuyla bir alakasının olmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardım elini uzatmasını talep eden Bahçeci, suçsuz bir Türk vatandaşının idamının doğru olmadığını söyledi.

"BABAMIN BİR SUÇU YOK"

Bahçeci, “Babamı yurt dışına gönderdiler. Sonrasında üç gün sonra aracı deniz yoluyla gemiyle gönderiyorlar. Babamın vazifesi yalnızca tırı teslim almak, Riyad’da bir yerde işte o yükü indirmek. Benim babam aracı teslim alıyor, belli bir süre ardından ihbar geliyor yakalanıyor. Tırın içerisinde de yasa dışı hap var. Babamın bunda hiçbir suçu yok, hiçbir ilgisi yok, hiç haberi yok. Babam masumdur. Babam dört seneye yakın cezaevinde kalıyor.

Biz babamın beraatını bekliyoruz. Bunu beklerken de şuan idam kararı verilmiş. Ben görevlilere sesleniyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım etmesini bekliyoruz. Lütfen bize yardım etsin, biz aile olarak çok mağduruz, çok perişanız. Lütfen, lütfen bize yardımcı olsun” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal