Sütlüce'de Yıkılan Binanın Sakinleri Arda Turan'dan Şikayetçi Oldu!

İstanbul Sütlüce'de futbolcu Arda Turan'ın yaptırdığı otel inşaatı sebebi ile yıkılan binanın sakinler Arda Turan hakkında suç duyurusunda bulundu. Bina sakinleri zararlarının karşılanmadığını söyledi.

17.10.2018-13:04 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-12:58) Sütlüce'de Yıkılan Binanın Sakinleri Arda Turan'dan Şikayetçi Oldu!

İstanbul Sütlüce'de yıkılan Ertürk Apartmanı sakinleri Arda Turan ve kardeşi Okan Turan hakkında suç duyurusu yaptı. Bina sakinleri geride bıraktığımız günlerde İstanbul Cumhuriyet Savcılığına başvurdu.

Sütlüce'de Arda Turan'ın inşa ettirdiği otel inşaatının temel kazma çalışması sebebi ile binaları çöken Ertürk Apartmanı sakinleri, zararları giderilmediği için Turan ve kardeşi hakkında savcılığa suç duyurusu yaptı.

İstanbul Sütlüce'de geçtiğimiz Temmuz ayında İmrahor Caddesi üstünde yer alan bir temel açma çalışması esnasında toprak kayması meydana gelmiş, tahliye edilen 4 katlı Ertürk Apartmanı göçmüştü. Bina sahibi çökmeye, yan parseldeki otel inşaatının sebep olduğunu iddia ederken, projenin sahibi futbolcu Arda Turan ise kamuoyuna gerçekleştirdiği açıklamada, yağmur ardından meydana gelen çökme sebebiyle yıkımın olduğunu iddia etti. Turan, araziyle alakalı bütün işlemlerin kanunlara uygun olduğunu, ruhsatsız ve hukuksuz en küçük bir şeyin olmadığını ifade etti. Bina sakinleri ise geçtiğimiz günlerde Arda Turan ile kardeşi Okan Turan hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yaptı.

Çiğdem Yılmaz'ın Milliyet'teki haberine göre, en kısa sürede Arda Turan'a tazminat davası da açacaklarını söyleyen bina sakinlerinden Orhan Dal, "Biz dışarı çıktıktan 10 dakika sonra bina çöktü. Ölümden döndük ve buna neden olan ise yan taraftaki inşaattı. Eğer istinat duvarının altı boşaltılmasaydı bina göçmezdi. Fakat buna karşın ne maddi zararımız karşılandı ne de bu insanlar bize bir geçmiş olsun dedi. Biz uzunca bir müddet bekledik fakat kimseden ses çıkmayınca, 5 kiracı gidip suç duyurusu yaptık" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal