Süt Ürünleri Devi Yörsan Konkordato İstedi!

Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri üreticisi Yörsan konkordato istedi. Yapılan açıklamada, ekonomide meydana gelen genel problemlerin firmanın mali yapısını kötü etkilediği bildirildi.

11.10.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-10:37) Süt Ürünleri Devi Yörsan Konkordato İstedi!

Süt ve süt ürünleri piysasında yarım asrı geride bırakan Yörsan Gıda konkordato talep etti.

Konkordato başvurusu önceki gün Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesine gerçekleştirildi. Dava başvurusunda, firmanın mali zorluk içinde olduğu bildirildi.

Dava dilekçesine göre, ekonomide meydana gelen genel problemlerin firmanın mali yapısını kötü etkilediği bildirildi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberinde, meseleye yakın bir kaynağın; zincir marketlere satılan ürünlerin kâr marjındaki azalış, akaryakıt sebebi ile yükselen lojistik giderleri ve kredi ücretlerindeki artışın, firmanın mali dengesini bozduğunu kaydettiği değerlendirmesi yer aldı.

Konkordato isteyen Yörsan Gıda’ya dönük bazı alacaklıların ise icra takibine geçtiği bildirildi. Firmaya süt veren bir alacaklı 400 bin liralık alacağı sebebi ihtiyati haciz kararı verdi. Mesele ile alakalı, firma görevlilerinden ise herhangi bir dönüş gerçekleşmedi.

1964 YILINDA KURULDU

Firmaya süt sağlayan bir alacaklı 400 bin liralık alacağı sebebi ile Yörsan'a dönük ihtiyati haciz kararı aldı. Mesele ile alakalı, firma görevlilerinden ise herhangi bir dönüş gerçekleşmedi. İstanbul Sanayi Odası'nın duyurduğu en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine de dahil olan Yörsan'ın temeli 1964 senesinde Yörükler Gıda Limited Şirketi olarak atıldı.

1984 senesinde Türkiye'nin ilk beyaz peynir fabrikasını açan Yörsan 4 sene önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group'a satıldı. Ocak 2018 tarihli ticaret sicil gazetesine göre Yörsan'ın yüzde 96 hissesi Abraaj Grubu'nun idaresindeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ'ye, kalan hisse ise Yörsan'ın üç kurucu oratğından biri olan Şerafettin Yörük'e ait. Şerafettin Yörük ile Abraaj'ın davalık oldukları gündeme düşmüştü. Bloomberg'in 3 ay önceki haberine göre Yörük, ‘adil olmayan sermaye artırımlarıyla firmadaki hisselerinin yüzde 20'den yüzde 3'e düşmesine sebep olunduğu' gerekçesi ile yargı yoluna gitmişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal