Süt Fabrikasında Süt Banyosu Yapan İşçi: Süt Değil Deterjandı

Konya'daki bir süt fabrikasında bir personelin süt kazanının içine girip süt banyo yaptığı görüntüler sosyal medyada oldukça ses getirmişti. Görüntülerle alakalı görüntülerin kaydedildiği firma açıklamada bulunurken, adamın ilk ifadesinde 'Kazandaki süt değil deterjandı' ifadesini kullandı.

06.11.2020-10:36 - (Son Güncelleme: 06.11.2020-10:33)

Hayrete düşüren görüntülerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamada bulundu. Bakanlıktan gelen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Konya'daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır.'

KAPATILDI VE PARA CEZASI KESİLDİ

Görüntülerin yayınlamasının akabinden Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, şirketin Meram ilçesindeki sanayi sitesinde yer alan süt toplama merkezine gidip inceleme yaptı. Ergin, açıklamasında 'İnsan sağlığını riske atan durumlardan dolayı faaliyetten men edilen firmaya, 13 bin 934 lira idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Var olan sütlerin imhasını ve işletme belgesinin iptalini de gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı.

İŞİNE SON VERİLDİ

Şirket tarafından mesele ile ilgili gelen açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

'Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup, kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş akdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır'

'ŞOK OLDUK!'

Firma sahibi Ali Osman T. personelin banyo yaptığı maddenin süt olmadığını iddia etti. Ali Osman T., 'Bu şahsın içinde bulunduğu küçük tank süt için değil. Tesisi temizlemek amacıyla kullanılan, deterjan, solüsyon ve dezenfektanları içinde karıştırdığımız tank. Onun içinde temizlik malzemelerini karıştırıp, fayansları temizleriz. Biz de şok olduk. Bunun özellikle şirketi yıpratma amacıyla yapıldığını düşünüyoruz.' diye konuştu.

 

Soruşturma çerçevesinde, yıkanan Uğur Turgut ile görüntüleri kaydedip paylaşan Emre Sayar emniyet güçleri aracılığıyla gözaltına alındı.

Zanlıların ilk ifadelerinde, 'O süt değildi, kazanları yıkadığımız deterjandı' ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Zanlılarla ilgili, Türk Ceza Kanunu'nun 185'inci 'İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilir' maddesi çerçevesinde adli işlem yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal