Sürücüsüz Metro Avrupa'da Birinci Oldu

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı, Brüksel Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından yapılan araştırmada, dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birinci ilan edildi.

14.11.2018-10:51 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-10:48) Sürücüsüz Metro Avrupa'da Birinci Oldu

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı, Brüksel Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından yapılan araştırmada, dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birinci ilan edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) edinilen bilgiye göre, 1885 yılında kurulan, 90 farklı ülkeden üyesi olan ve toplu taşımacılık sektöründe dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak bilinen, Brüksel merkezli Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (International Association of Public Transport-UITP), tek seferde yolcu taşıma kapasitesi 500'den fazla olan sürücüsüz metro hatlarını araştırdı.

Dubai, Moskova, İstanbul, Roma, Sao Paulo, Bangalore, Fildişi Sahili, Hong Kong ve Canberra'da ofisleri olan UITP, yaptığı inceleme sonucunda en iyi sürücüsüz metroları seçti. UITP'in incelemesine göre, İBB tarafından hizmete açılan sürücüsüz Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı, Paris, Roma, Barselona gibi şehirleri arkasında bıraktı.

 

Dünyada üçüncü

Kurum, dünya çapındaki sürücüsüz metro hatlarıyla alakalı araştırmanın neticelerini internet sitesinde yayımladı. Burada, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, Avrupa'nın en fazla yolcu taşıma kapasitesine sahip sürücüsü olarak belirtildi. Dünyada sürücüsüz ulaşım hizmeti veren 62 adet metro hattından tek seferde yolcu kapasitesi 500'den fazla 22 metro hattı bulunmakta. Milano M5 Hattı, tek seferde 536 kişi taşırken, Singapur Circle MRT Hattı'nda 2 bin yolcu seyahat ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal