'Suriye'ye Geri Dönerim' Diyenlerin Oranı Belli Oldu

Suriye iç savaşından kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerle ilgili yapılan bir araştırmada sonuçlar yayınlandı.

26.11.2020-19:54 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-19:41) 'Suriye'ye Geri Dönerim' Diyenlerin Oranı Belli Oldu

Suriye'ye dönmeyi planlamıyorum diyenlerin oranı yüzde 94'e çıktı.

TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu'nda Türkiye'de yaşayan mülteciler üzerinde yapılmış en kapsamlı araştırma olarak literatüre geçen anketleri paylaşan Türk Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan, Türkiye'deki Suriyelilerin ve Türk vatandaşlarının düşüncelerini aktardı.
Türkiye’de yüzde 90 oranında Türk vatandaşının Suriyelilerin geri dönmeyeceğine yönelik inancını dile getirdiğini söyleyen Murat Erdoğan, Suriye kökenlilerin Türkiye’de mutlu olma oranının da gittikçe artığını söyledi.

'YÜZDE 94 GERİ DÖNMEM DİYOR'

Sonuçları paylaşan Murat Erdoğan, 2017 yılında Suriye’ye dönme konusunda ne düşünüyorsunuz? diye sorduklarında alınan cevabın sadece yüzde 16.7'sının Hiçbir şekilde dönmem, ne olursa olsun dönmem olduğunu ancak iki senede bu oranın yüzde 51,8'e çıktığını aktardı. 2020 yılında ise bu rakam yüzde 94'ü gördü.

'TÜRKİYE VATANDAŞLARI SURİYELİLER GİTMEZ DİYE DÜŞÜNÜYOR'

Türk toplumunun artık yüzde 90’ının Suriyelilerin en az yarısının Türkiye’de kalacağına inandığını belirten Erdoğan, 'Peki nerede yaşasınlar?” diye sorduğumuzda, “Güvenli bölgeye gönderelim, onlara ayrı şehir yapalım, geri gönderelim cevapları ile karşılaştıklarını belirtiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal