Suriye’ye Büyük Operasyon Geliyor

PKK/YPG teröristlerinin son olarak paramotor ile Hatay’a sızarak terör eylemi yapmaları üzerine Türkiye’nin geniş çaplı bir temizlik harekâtına başlayacağı öğrenildi. Esad’a bağlı askerlerin de olası operasyon bölgesinden çekildiler.

29.10.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-11:47) Suriye’ye Büyük Operasyon Geliyor

haber365.com.tr (ÖZEL)- Türkiye, Başta Barış Pınarı Harekâtı olmak üzere, Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonları, müttefiklerinin taahhütleri ile durdurmuştu.

Verilen taahhütler arasında teröristlerin, Türkiye’nin belirlediği 35 kilometrenin gerisine çekilmeleriydi. Ancak gelinen süreçte terör örgütleri bölgeden çekilmedikleri gibi, Türkiye’ye yönelik terörist faaliyetlerini sürdürdüler. Son olarak Hatay’a paramotorla sızarak intihar eylemi girişiminde bulunan YPG’li teröristlerin eyleminden sonra Türkiye’nin bölgeye büyük çaplı bir temizlik harekâtı başlatacağı beklentisi doğdu.

Dün AK Parti Meclis Grubu toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada operasyon sinyalini vermişti.

Muhabir ve editörlerimizin bölgeden edindikleri bilgilere göre PKK/YPG terör örgütünün hekim olduğu bölgelerde büyük panik yaşanırken, terör örgütünün elebaşlarının izlerini kaybetmeye çalıştıkları tespit edildi.

Örgütün bölgeden sivillerin ayrılmasını yasakladığı ve bu yasağa uymayan sivillerin ağır cezalarla cezalandırıldıkları da alınan bilgiler arasında bulunuyor.

Muhabirlerimizin bölgeden yaptıkları izlenimlere göre, PKK/YPG terör örgütünün işgali altında bulunan hatları birbirinden ayıran el-Heva, Tıl Ahmed,, Bab ul Hayr ve Umm Aşbe köylerine Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonel birliklerini yerleştiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yerleştiği bu göy ve yol güzergahlarından Esad’a bağlı Suriye askerlerinin Türkiye sınır hattından geriye doğru çekildikleri de tespit edildi.

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin TSK İdlib’deki Şir Maghar gözlem noktasını (10 numaralı gözlem noktası) da başka bir bölgeye konuşlanmak üzere boşalttığı bilgisine de ulaşıldı. [No 10] gözlem noktasını boşaltmaya başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal