Suriyelilere Yardımı Kesen Bolu Belediyesi, Sadece 50 Suriyeliye Yardım Ediyormuş

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan, göreve gelir gelmez Suriyelilere yardımı keserek şov yapmaya çalışmıştı. Ancak yapılan inceleme sonucunda Bolu Belediyesi'nin sadece 50 Suriyeliye yardım ettiği ortaya çıktı.

12.04.2019-10:13 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:19) Suriyelilere Yardımı Kesen Bolu Belediyesi, Sadece 50 Suriyeliye Yardım Ediyormuş

Vazifeye başlar başlamaz belediyenin mültecilere yaptığı yardımları kesen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan’ın gösteriş yaptığı bir defa daha kanıtlandı. Özkan’ın “Milyar dolarlar Suriyelilere akıyor. Çocuklarımızın rızkı Suriyelilere harcanıyor” propagandasına karşın Bolu Belediyesi’nin yalnızca 50 mülteciye yardım ettiği meydana çıktı.

ŞOVA DEVAM EDİYOR

Buna karşın Özkan gösterişe devam etti. Sosyal medyadan kendine yapılan eleştirilere “Yineliyorum ben başkan olduğum müddetçe, yatağa aç giren vatandaşlarımız varken, Bolu da Türk milletinin vergilerinden oluşan bütçemizden, Suriyelilere bir tek kuruş yardım olmayacaktır” yanıtını verdi.

VALİ’DEN ÖZKAN’A TEPKİ

Özkan’ın nefret söylemine Bolu Valisi Ahmet Ümit’ten tepki geldi. Vali Ümit, Özcan’ın ismini vermeden Türk vatandaşları ile yabancı misafirleri karşı karşıya getirebilecek sözler söylendiğini söyledi. Adeta halkı birbirine düşürmek istercesine birilerinin hakkının birilerine veriliyormuş gibi birtakım söylemler ortaya atıldığının görüldüğünü söyleyen Ümit, “Hiç kimsenin hakkı hiç kimseye verilmemektedir” dedi.

SADECE 2 BİN SURİYELİ VAR

Ümit, Suriyeliler üstünden de hareket edildiğini söyleyerek, “Bizde 11 bin 918 yabancı var. Bunlardan yalnızca 2 bin 379 kişi var Suriyeli. Suriyeli misafirlerle diğerlerine uygulanan kriterler arasında hiçbir fark yok. Gerek Suriyeli gerekse Irak ve benzeri ülkelerden birçok insan var” sözlerini kullandı.

FAKİRLİK KRİTERLERİ AYNI

“Bunlar herhangi bir yardım isteği ile valiliğimize geldiklerinde ya da kaymakamlıklara gittiklerinde bunlarla alakalı olarak sosyal inceleme yapılır” diyen Vali Ümit, şöyle devam etti: “Bunlar gerçekten fakir mi, değil mi? Bu belirlenir. Bu fakirlik kriterleri bizim vatandaşlarımıza uygulanan kriter ile aynı.”

YEREL BÜTÇE İLE İLGİSİ YOK

“İncelemeler sonucunda fakir oldukları konusunda kanaat verilirse bunlarla ilgili karar verilir. Yabancılarla ilgili olarak verilen karar Kızılay’a gönderilir. Bunların kendi isimlerine çıkartılan karta para yatırılır. Bu paraların kaynağı, Birleşmiş Milletler Gıda Fonu’dur. Ödemelerle ilgili TBMM, genel ya da yerel bütçelerin bir alakası yoktur.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal