Suriyeliler Süratle Rasulayn ve Telabyad'a Geri Dönüyor

Askeri kaynaklar, TSK tarafından Rasulayn ve Telabyad'da her türlü tedbirin alınmasının ardından Suriyelilerin süratle o bölgelere geri döndüğünü bildirdi.

01.11.2019-17:42 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-17:32)

Milli Savunma Bakanlığı'nca, düzenlenen son gelişmelere ilişkin basın bilgilendirme toplantısı'nda Albay Olcay Denizer, harekatın, TSK'nin hassasiyetleri, milli ve manevi değerler çerçevesinde, sadece hudutların ve milletin değil, aynı zamanda bölgede yaşayan bütün dini ve etnik grupların refahı ve huzuru dikkate alınarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bu kapsamda, kontrolü sağlanan mahallerde sağlık hizmeti verilmesi, yiyecek, içecek ve su temini ile jeneratörlerle elektrik sağlanması gibi hayatın normale döndürülmesine yönelik çalışmalara devam edildiğini belirten Denizer, "Faaliyetlerimiz büyük bir hassasiyetle devam ederken, başta terör örgütü olmak üzere, belli kaynaklarca yapılan dezenformasyon girişimleri, itham ve iftiralar gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

Harekat bölgesinde, emniyet ve güvenliğin tesis edilmesi, bölge halkının topraklarına geri dönebilmeleri için uygun koşulların oluşturulması amacıyla, mayın ve el yapımı patlayıcıların (EYP) tespit edilerek etkisiz hale getirildiğini aktaran Denizer, ayrıca şunları kaydetti:

"Barış Pınarı Harekatı bölgesinde, Resulayn ve Telabyad'a hayatın normale dönmesi için faaliyetlerin yoğun şekilde devam etmektedir. Resulayn ve Telabyad'a dönüşler başladı. TSK tarafından her türlü tedbirin alındığını gören vatandaşlar süratle o bölgelere dönmeye başladılar." dedi.

Ayrıca silah, mayın ve el yapımı patlayıcı(EYP) aramalarının yoğun şekilde sürdüğünü vurgulayan askeri kaynaklar, hayatın normale dönebilmesi ve sivillerin zarar görmemesi için EYP temizliğinin önemine işaret etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal