Suriyeliler, İstanbul Valiliğinin Kararının Sonrasında Valilik Önünde Eylem Yapacak

İstanbul Valiliği'nin, İstanbul'a kayıtlı olmayan Suriyelilere şehri terk etmeleri için 20 Ağustos'a kadar süre vermesinin ardından Suriyelilerin Perşembe günü valilik önünde eylem yapacağı iddia edildi.

23.07.2019-15:20 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-15:16) Suriyeliler, İstanbul Valiliğinin Kararının Sonrasında Valilik Önünde Eylem Yapacak

İstanbul Valiliği, geçici koruma çerçevesinde olsalar dahi İstanbul’a kayıtlı olmayan Suriyelilere 20 Ağustos tarihine dek süre verdi. Valilik, bu tarihten sonra yakalanacak Suriyelilerin kayıtlı oldukları kentlere gönderileceğini açıkladı. İstanbul’da, yarısı geçici koruma diğer yarısı da ikamet izinli Suriyeliler olmak üzere toplam kayıtlı 1 milyon 69 bin 860 yabancı var.

BİRLİK OLALIM MESAJI

İstanbul Valiliği'nin aldığı bu karar ardından, sosyal medya üstünden Suriyelilerin Perşembe günü valilik önünde protesto yapacakları iddiası dolaşmaya başladı. Suriyelilerin sosyal medyada kendi aralarında paylaştığı öne sürülen ve yapacakları protesto gösterisine katılımcı artırmak için kullandıkları broşürde Suriyeliler birlik çağrısı yaptı. Hazırlanan afişte, “25 Temmuz Perşembe günü, Suriyeliler iş yerlerini açmasın, çalışmaya gitmesin, birlik olalım, gücümüzü görsünler” denilerek, bütün Suriyeliler valilik önüne davet edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal