Suriye Geçici Hükümeti: Türkiye Bizi Destekleyecek

Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdulkerim Elmustafa, "Yeni bir hükümet kurmaya kararlıyız. Türkiye bizi destekleyecek” dedi.

04.07.2019-18:16 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-18:05)

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Enes El Abda ve Geçici Hükümet Başkanı Abdulkerim Elmustafa, Halep kentine gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında basın toplantısını düzenledi.

ASIL GÜCÜ HALKTAN ALMALI

Yüz ülke tarafından tanınan konseyin asıl gücü halktan alması gerektiğini dile getiren El Abda, “Halkımızın her gün karşı karşıya geldiği sıkıntıların farkındayız, onları çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ESED REJİMİ YENİLMİŞ DURUMDA

Ulusal Konsey Başkanı Enes El Abda, ”Saldırılarımız nedeniyle Esad rejimi zayıfladı. Hiçbir şekilde müzakere yapmayacağız. Esad rejimi şu anda güvenlik, ekonomi ve sosyal alanında yenilmiş durumda. Muhalefet siyasi konusunu olgunlaştırmaya ve geliştirmeye çalışarak halkımızın isteklerini gerçekleştireceğiz” dedi.
Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmayacağı ve düzeltileceği konusunda bir takım işlem yapacağını açıklayan El Abda, “Halkıma yöneticiler tarafından yapılan hatalar tekrarlanmayacak ve daha iyi hizmet etmek için çalışacağımıza dair söz veriyorum” diye ekledi.

HALKIMIZ BİZE LAZIM 

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Enes El Abda İdlib'de devam eden çatışmayı değerlendirdi. El Abda, “Esad'a karşı savaşan halkımızın güvenini kazanmaya çalışacağız. İdlib'de siyasi çözümün daha verimli olduğunu gördük. Ancak halkımız bize bugün ve önümüzdeki günlerde lazım” vurgusunu yaptı.

"TÜRKİYE BİZE LAZIM"

Geçici Hükümet Başkanı Abdulkerim Elmustafa yaptığı açıklamada, ”Yeni bir hükümet kurmaya kararlıyız. Türkiye bizi bu konuda destekleyecek. Ulusal ordumuza gerekli destekleri verecek” dedi.
Elmustafa, Türkiye'nin desteği ile PKK ve PYD'ye karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) teşekkürlerini dile getirerek, “Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerini PKK ve diğer terör örgütlerine bırakmayacağız” dedi. Elmustafa Adalet, Savunma ve İçişleri bakanlıklarının oluşturulması gerektiğini vurguladı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal