Süleymen Turan'ın Cenaze Töreni Yapıldı

Kadıköy'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 83 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın tanınan ismi Süleyman Turan son yolculuğuna uğurlandı.

11.09.2019-15:47 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-15:32)

sevilen sanatçı Süleymen Turan'ın cenazesi, öğle saatlerinde Şakirin Cami'nde Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Nerdeyse bütün hayatı boyunca oyunculuk yapmış olan Süleyman Turan'ın ölüm töreninde kızı Beliz Sipahi taziyeleri kabul etti.

Sanatçı Ediz Hun, gazetelere yapmış olduğu konuşmada Turan'ın esprili bir kişiliğinin olduğunu ve kendisini kaybettiği için duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve şunları ekledi:

"Büyük bir kayıptır. Belki 80 yaşını geçmiş olabilir ama böyle güzel insanların, örnek insanların, yaşamları boyunca sevilmiş olan insanların hayatı biraz daha devam edebilirdi. Tabii bunun sonu yok, sonsuz bir yaşam yok mekanı cennet olsun nurlar içinde yatsın."

Turan'ın takdire şayan bir kişiliğinin olduğunu dile getiren Nuri Alço da sanatçı hakkında şöyle konuştu:

"Festivallerde hepimizin güneşiydi, gelse de biran evvel eskilere dönsek, yad etsek derdik. Onları canla başla dinlemek çok güzeldi, Allah toprağını bol etsin. Türk sinemasının başı sağ olsun." dedi.

Kadir İnanır ise Süleyman Turan'ın çok naif bir yapısının olduğunu eklerken şunları kaydetti:

"Asıl olan bu dünyadan giderken arkanızda büyük bir saygınlık, sevgi, ilgi ve büyük işler bırakmış olarak gitmek. Bence hayatın anlamı bu, yoksa 'nasıl olsa ben de öleceğim' deyip yaşadığı dünyanın gerçeklerinden duyarsız kalarak, hiçbir konuyla ilgilenmeden sadece kendini düşünerek özellikle iyi insan ve daha önemlisi sanatçı kimliğine kavuşmanız mümkün değil."

"Toplumun yaşadığı acıları yürekten paylaşmadıkça asla saygın olarak bu dünyadan gidemezsiniz." diye konuştu.

Asıl adı Süleyman Başturan olan Yeşilçam'ın ünlü sanatçısının cenaze töreninde; Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay, Berhan Şimşek, İlyas Salman, Kerem Alışık, Serdar Gökhan ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile tiyatro ve sinema dünyasından birçok kişi vardı.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal