Süleyman Soylu'ya En Sert Tepki Eski Arkadaşından Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "CHP il başkanlarını şehit cenazelerine almayın" talimatına en sert tepki CHP Milletvekili Abdüllatif Şener'den geldi. Şener, "Soylu göze girmek için ülke menfaatlerini bir kenara bırakıyor" dedi.

29.06.2018-15:36 - (Son Güncelleme: 29.06.2018-16:01)

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, CHP'li il başkanlarının şehit cenazelerine alınmamasına dair valilere gönderdiği talimata tepki gösterdi. Şener, "Soylu' bir açıklama değil. Göze girmek için ülkenin menfaatlerini bir kenara bırakarak açıklamalar yapıyor. Siz eğer siyasette şahsi olarak güç merdivenlerini çıkıyor ve bunu yaparken devletinize zarar veriyorsanız, sizden adam olmaz." dedi. Şener, şunları kaydetti:

"GÖZE GİRMEK İÇİN ÜLKE MENFAATLERİNİ BİR TARAFA İTİYOR"

'Soylu' bir konuşma değil. İçişleri bakanı sanırsam milletvekili oldu. Biliyorsunuz yeni sistemde milletvekillerinin bakan olması için milletvekilliğinden istifa etmesi gerek. Milletvekilliğinden istifa edip bakan olursa, vaziyeti tehlikeye de düşebilir. Bakanlıktan alındığı zaman ikisini birden kaybeder. Şimdi çırpınıyor. Acaba çok dikkat çekerimde mesela istifasını gerektirmeyen bir kabine vazifesi alabilir miyim diye. Göze girmek için devletin menfaatlerini bir kenara bırakarak açıklamalar yapıyor. Bir siyasetçiye bu yakışmaz. Siz eğer siyasette şahsi olarak güç merdivenlerini çıkıyor ve bunu yaparken devletinize zarar veriyorsanız sizden adam olmaz."

"SOYLU, KÖTÜ BİR SİYASETÇİ OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR"

" Bir siyasetçiye bakacaksın, siyaset yapan adama bakacaksın, şahsi çıkarları için devlet çıkarlarına zarar veriyorsa o adam ülkesi bakımından zararlı bir adam olduğu gibi aynı zamanda iyi bir siyasetçide olamaz. Maalesef bu açıklaması ile Sayın Süleyman Soylu kötü bir siyasetçi olduğunu, başarısız bir siyasetçi olduğunu kanıtlamıştır. Artık bundan sonra susup bir tarafa çekilmesinde yarar vardır. Eski bir arkadaşı olarak bu öneride bulunmayı lazım gördüm."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal