Süleyman Soylu'dan Suriyelilere Maaş Açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Kızılaykart ile sağlanan yardımları 'Suriyeliler devletten maaş alıyor şeklinde diye duyurdular. Oysa bu da AB fonlarıyla gerçekleştirilen bir projeydi ve kimseye maaş verilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil' dedi.

26.10.2018-15:39 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-15:15) Süleyman Soylu'dan Suriyelilere Maaş Açıklaması!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Göç, Mültecilik ve İnsanlık' konusuyla yapılan Kartepe Zirvesi'nin açılışında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'ye ilişkin göç baskısının, özellikle Afganistan tarafının da etkisiyle çok fazla arttığını dile getirdi.

Ele geçirilen düzensiz göçmen sayısında geçtiğimiz seneye nazaran yüzde 69 yükselme olduğuna dikkat çeken Soylu, 'Oysa Frontex verilerine göre, geçtiğimiz senenin ilk 10 ayına oranla bu yılın ilk 10 ayında Ege adalarına giden düzensiz göçmen sayısındaki yükseliş yüzde 4 olmuştur. Burada Türkiye'nin geçişleri engelleme noktasındaki ciddi çabasına ve 18 Mart mutabakatına olan bağlılığına dikkatinizi çekmek isterim.' dedi.

Soylu, 'Yüzyılın bu en kötü trajedilerinden biriyle alakalı, vicdan ve merhamet yoksunu yorumlarla toplumu bölmeye çalışan bir güruh ile karşı karşıyayız. Farklı zihniyetler elbette ki olacak, bu çok normaldir fakat bir muhalefet milletvekilinin, bir siyasi sorumsuzun yalanlarla göçten siyasi rant elde etmeye çalışması utanç sebebidir. Yazıklar olsun, üzüldüğüm için ifade ediyorum, vicdanım olduğu için söylüyorum. Bakın Türkiye'de suça karışma oranı yüzde 2,5'tur. Ülkemizdeki Suriyelilerin, suça karışma oranları ise binde 8'dir ve bu oran 2015 yılında yüzde 1,4'tü. Yani giderek düşüyor. Devamlı aşağıya iniyor. Yine bir rakam daha belirteceğim. Bu adam sık sık her Suriyeliyi sapık olarak gösteriyor.

Bu suçların arasında Suriyelilerin karıştığı olay sayısı 749'dur. Üstelik bu sayıya taciz mağduru Suriyeliler ve kendi aralarındaki olaylar da dahildir. Şimdi, sayılar bu şekildeyken acaba yalanlarla bu iki toplumu birbirine düşürme çabasının asıl amacı nedir, buradan nasıl bir siyasi pozisyon hedeflenmekdir? Kızılaykart ile verilen yardımları 'Suriyeliler devletten maaş alıyor.' şeklinde duyurdular. Oysa bu da tamamen AB fonlarıyla gerçekleştirilen bir projeydi ve kimseye maaş bağlanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildi. Buna benzer daha birçok iftira ve yalanı yaydılar ve ne yazık ki yüzleri kızarmadı, utanmadılar, rahatsız olmadılar.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal