Süleyman Soylu'dan Suriyeli Göçmenler Hakkında Önemli Açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızılcahamam'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalar yaptı.

03.12.2018-19:10 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-18:53) Süleyman Soylu'dan Suriyeli Göçmenler Hakkında Önemli Açıklamalar

Kızılcahamam'da gerçekleştirilen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, ilgili bürokratlar ve 81 ilin göç müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı bünyesinde en çok değerlendirilen, en yoğun çalışılan konunun göç sorunu olduğunu söyledi. Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın da bu konu üzerinde çok durduğunu ve dolayısıyla kendisine bu konu üzerinde çok durduğu için minnettar olduğunu dile getirdi. 

Bakan Soylu Suriye konusunda Türkiye'nin söylemediği, dile getirmediği hiç bir şeyin kalmadığını belirtti ve şunları kaydetti; 

''Ulusal ve uluslararası platformda söylenmesi gereken ne varsa Türkiye bunu söylemiştir. Dünyayı bu meselede harekete geçirmek için daha neler söyleyebiliriz, buna cevap vermekte zorlanıyorum. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, Araf Suresi'nde inci tanesi bir ifade vardır. Orada der ki, 'Kalpleri var fakat onlarla anlamazlar; gözleri var fakat onlarla görmezler; kulakları var fakat onlarla işitmezler...” Dünyanın bugün göç meselesinde takındığı tavır, tam da bu şekildedir." dye konuştu. 

Soylu Avrupa'da bir çok ülkenin Suriye'lilere olan tutumlarının insanlık dışı hale geldiğini dile getirdi. 

Türkiye'nin şu anda dünyada en çok mülteci barındıran ülke olduğunu vurgulayan Soylu, "Oysa 2010 yılında biz ilk 5’te bile değildik. Biz bununla başarılı bir şekilde yüzleştik. İşte bu toplantı, bu yönetim anlayışının bir neticesidir. Yönetim anlayışımızın, bundan sonra yapacaklarımızın bir değerlendirilmesi ve istişaresi mahiyetindedir." açıklamasını yaptı. 

Süleyman Soylu, bu güne kadar göç konusunda sayısal verilere başvurduğunu ifade ederek şunları söyledi; 

''Artık daha ziyade bu insanların Türkiye’de geçirdikleri süre üzerinde değerlendirmeler ve analizler yapmak durumundayız. Bu insanların il bazındaki hayatları, yerleşik toplumla ilişkileri, birbirleriyle olan ilişkileri, geri dönme eğilimleri, geri dönme imkanları, yerleşik düzende meslekleri, kazançları, eğitimleri... Temel hareket tarzımız, eldeki fotoğrafı doğru okumak,

doğru tarif etmek, insanları doğru yönlendirmek, tercihlerini ve kararlarını sağlıklı alabilmelerini sağlayacak verileri, bilgi ve imkanları sağlamak olmalıdır.
Afrin ve Zeytin Dalı operasyonları sonrasında ülkelerine dönenlerinin sayısının 285 bin 424 olduğunu kaydeden Bakan Soylu, "İnsanlar, uygun ortamı bulurlarsa vatanlarına geri dönme eğilimindeler. Ancak şu da bir gerçek ki bölgeye ilişkin büyük bir bilgi kirliliği de söz konusu." şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE'DE SURİYELİLERE YÖNELİK KARA PROPAGANDA YAPILMAKTA

Bakan Soylu Türkiye'de suç oranlar konusunda Suriyelilere yönelik kara propaganda yapıldığını belirtti. Soylu, nüfusa göre suça karışma oranının yüzde 2,5 olduğunu, bugüne kadar Suriyelilerin sadece binde 8'inin suça karıştığını aktardı. Bakan Soylu, kötü algılara, fısıltı gazetesine, dedikodulara karşı teyakkuzda olunması gerektiğini vurguladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal