Süleyman Soylu'dan Kaşıkçı Açıklaması!

2 Ekim tarihinde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın girdiği konsolosluktan bir daha çıkamaması olayı dünya gündemine oturdu. Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk defa konuştu.

17.10.2018-10:35 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-10:24) Süleyman Soylu'dan Kaşıkçı Açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kendisinden bir haber alınanamamasına yönelik ilk defa açıklama yaptı. Soylu, 'Yalnızca bizi ilgilendiren bir durum değil. Uluslararası anlaşmalara göre konsolosluklar başka ülke toprağı. Büyükelçilikte olması, uluslararası bakımdan ve Türkiye açısından tüm dünyanın gündemine oturan 2 Ekim olayı olarak tartışabiliriz.' ifadelerinde bulunan Bakan Soylu açıklamalarına şu şekilde devam etti:

'Meydana gelen olay çok sık karşılaşılan bir durum değil. İlk ihbarın geldiği andan itibaren Türkiye iki şeyi çok iyi bir bir meziyetle karşıladı. Biri hukukun gereği, diğeri soğukkanlılık. Uluslararası sözleşmelere riayet etti ve açık hamleler yaptı. İşbirliğini, hem uluslararasında hem de bahsedilen ülke ile sabırlı davrandı ve tüm dünya ile paylaştı.

Burada bir hukuk süreci gündemde.  Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren adım adım bu süreci hukuk gözetimi altına aldı ve savcılık soruşturması ve diğer hamlelerin takibiyle devam etti. Konsolosluk da inceleme altına alındı. Rezidans hakkında savcılığın kararı var. İlgili ülke bu onayı verince harekete geçilecek. Bu hukuki bir süreçtir. Bir kabul var ama adımda ortak mutabakat bekleniyor. Sabırla hep beraber sürecin sonunu bekleyelim.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal