Süleyman Soylu'dan ADD'nin Paylaşımına İlişkin Açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) sosyal medya hesabından 27 Mayıs askeri darbesini öven paylaşımına ilişkin soruşturma başlatılacağını belirtti.

28.05.2018-13:35 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-14:30) Süleyman Soylu'dan ADD'nin Paylaşımına İlişkin Açıklama!

İstanbul Beşiktaş’ta seçim çalışmaları doğrultusunda esnaf ziyaretlerinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir kafede gençlerle bir süre muhabbet etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin sosyal medya hesabından yaptığı, "Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı. #27Mayıs’’ şeklindeki paylaşımının sorulmasına ilişkin Bakan Soylu, konuyu araştırdıklarını belirterek, söz konusu paylaşıma ilişkin Bakanlık olarak derhal suç duyurusunda bulunacaklarını ve soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

RESMİ HESAP OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILACAK

Bugün bir derneğin 27 Mayıs’ta yapılanları takdir eden bir afişi resmi Twitter hesabından paylaştıklarını öğrendiklerini vurgulayan Süleyman Soylu, ‘’Tabii henüz teyit edemedim. Benim de yaklaşık bir saat önce bilgim oldu. Bu gerçekten resmi bir twitter hesabı mıdır? Arkadaşlara bu konuyu araştırmaları talimatında bulundum. Konuya ilişkin hem Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacağız hem de dernekler masası olarak hemen soruşturma başlatacağız." şeklinde konuştu.

Bu olayın milletin iradesine ve kendisine hakaret olduğunu belirten İçişleri Bakanı Soylu, "Bu Adnan Menderes’e karşı sevgi besleyenleri de, bu milletin kendi seçtiği birine karşı bağlılık besleyenleri de belirtmek isterim ki küçük düşürmek demektir. Bundan sonrası için antidemokratik bir çağrı anlamına gelir. Çok net söylüyorum. Kendi zihinleriyle ve kendi zekalarıyla, akıllarıyla birlikte antidemokratik çağrıda bulunuyorlar. Bu olayın karşılıksız kalması mümkün değildir. Bu seviyesizliktir, bu millete inançsızlıktır, demokrasiye olan sadakatsizliktir ve millete olan güvensizliktir. Ama işin hukuki boyutu var. Hukuki boyutuna ilişkin arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklar. İşin hukuki boyutunda biz de İçişleri Bakanlığı olarak gerekli soruşturmayı başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal